الهم کل لولیک الحجة بن الحسن صلواتک علیه وعلی آبائه فی هذه الساعه وفی کل ساعه ولیا وحافظا وقاعدا وناصرا ودلیلا وعینا حتی تسکنه ارضک طوعا وتمتعه فیه طویلا
  • خانه 
  • تماس  
  • ورود 

برگزاری نشست علمی با موضوع : رمز جاودانگی قیام عاشورا

24 مهر 1395 توسط خراسانی


مدرسه علمیه سعدیه رامیان نشست علمی با موضوع :شاخصه های قیام سید الشهداءو رمز جاودانگی قیام عاشورا
با سخنرانی حجت الاسلام تیموری مدرس حوزهای علمیه با حضور اساتید وطلاب بر گزار کرد .
حجت الاسلام تیموری مدرس حوزه ودانشگاه در این نشست گفت :با یک بررسی اجمالی می توان شاخصه های مهم این قیام را برشمرد که اولین شاخصه آن داشتن هدف مقدس بود.چرا که حرکت اسلام با نبوت آغاز شد تا بنا بر طبق فرمان الهی ووصیت حضرت رسول (ص)،با امامت اهل بیت) پیامبر (ص) استمرار پیدا کند ولی به دلیل حقد وکینه وتعمد امامت وولایت به خلافت تبدیل شد ودر زمان معاویه به سلطنت و پادشاهی ،لذا ابا عبد الله عهد کرد که این قطار خارج شده از ریل را به جایگاه اصلی آن یعنی امامت برساند .

ادامه »

 نظر دهید »

برگزاری مراسم عزاداری وسوگواری ویژه ی دهه ی اول محرم در مدرسه علمیه سعدیه

24 مهر 1395 توسط خراسانی


مدرسه ی علمیه سعدیه همزمان با ایام سوگواری آقا ابا عبدالله الحسین مراسم عزاداری وسوگواری را به مدت 10روز برگزار نمود .
این مراسم هرروزه با سخنرانی اساتید ومداحی ونوحه سرایی طلاب برگزار می گردد.
شمسی طاهری مدیر مدرسه علمیه سعدیه هدف از برگزاری این مراسم را احیاء فرهنگ عاشورا وتعمیق باورهای دینی ومعنوی ،انس بیشتر طلاب با اهلبیت وزنده شدن امر خدا وسنت اهل بیت (ع) در جامعه عنوان کرد .

 نظر دهید »

برگی از پرستاري نهضت حسینی

24 مهر 1395 توسط خراسانی

امام حسين عليه السلام قبل از شهادت، سفارش هاي لازم را به زينب عليها السلام نمود و پرستاري نهضت را به او واگذار کرد، او را به صبر و بردباري امر نمود و با قلبي محکم و بي هراس از آينده نهضت، به سوي ميدان حرکت کرد. زينب عليها السلام نيز پرچم پرافتخار امام زمانش، حسين عليه السلام را بر دوش گرفت و مانع افتادن پرچم الهي بر زمين شد و با اقتدار و شهامتي که تاريخ نظيرش را نديده، در برابر ظلم و ستم ايستادگي نمود.

ادامه »

 نظر دهید »

کرامت - محمد کاظم بدرالدین

20 مهر 1395 توسط خراسانی

 

سید محمدباقر سلطان آبادی یکی از علما و دانشمندان، نقل می کند:

در بروجرد چشمم به شدت درد گرفت، به طوری که پزشکان از معالجه من مأیوس شدند. از آنجا مرا به سلطان آباد اراک آوردند که ناراحتی ام بیشتر شد. این بیماری به شدت مرا افسرده و دلگیر کرده بود. برخی پیشنهاد کردند که به کربلا بروم و با خاک مقدس کربلا خود را مداوا کنم، ولی پزشکان به من اجازه مسافرت نمی دادند و می گفتند: مسافرت مرض تو را شدیدتر خواهد کرد. دوستان اصرار می کردند که چاره ای جز رفتن به کربلا نداری. سرانجام عازم سفر کربلا شدم که بین راه درد چشمم بسیار شدیدتر شد، به طوری که همراهان گفتند: بهتر است به محل برگردی. چون شب فرا رسید، در عالم خواب حضرت زینب(س) را زیارت کردم، گوشه مقنعه او را گرفتم و به چشم خود کشیدم. چون از خواب بیدار شدم، هیچ گونه درد و ناراحتی در چشمم احساس نکردم و از برکت آن حضرت خوب شدم.

 نظر دهید »

بانوی سربلند- حمیده طرقی

20 مهر 1395 توسط خراسانی

 

هنوز هیچ آشنا با عاشورایی، قدرت نیافته بزرگی شخصیت او را درک کند.

زینب(س)، با تمام روح لطیفش، اوج هر سختی را چشیده، اما زیبا و پرمنطق در کوفه سخن می راند، چنان که قلب ها را بیدار می کند و کم است مسلمانی در شامات که اسلامش را مدیون روشنگری او نباشد.

آری، زینبی که آن روی سکه عفت فاطمی است، پرده نشین خانه وحی است، پرورده غیرت هاست. همان خاتونی است که زنان کوفه صف اندر صف در انتظار دیدار اویند تا در درس تفسیرش بیاموزند که چنین بی مانند تفسیر قرآن بر سرنیزه خوانده شده را فریاد می کند، چنان که به قدرت قرآن، جان های بی وجدان اهل شهر نفاق را زنده کرد و حیات حسینی به رگ هامان تزریق کرد.[64]

آری، به خدا که تاریخ در محضر زینب(س) از پا درآمده و خود را به دست باکفایتش داده تا تاریخ و شریعت محمدی، همه و همه را از نو بسازد.

 نظر دهید »

برای زینب می نویسم دکتر محمدرضا سنگری

20 مهر 1395 توسط خراسانی

 

برای تو می نویسم، ای زینب! ای که فریاد با تو آغاز شد و بیداد با تو رسوا! ای آزاد اسیر! ای قامت سبز اعتراض! ای نهال بارور ایثار! ای جاری زلال متانت! ای آیه صراحت و عفت! ای آذرخش خشم! ای مظهر لطافت و رحمت! چگونه می توان تو را گفت، تو را نوشت. قلم در ابهامِ شناختت مانده است. انسان، در زیبایی کامل در تو متجلی است.

چه کسی را می توان یافت که در هنگام توهین، در های وهوی کشنده انبوه مردمان، در کوچه های تهمت و تحقیر، در خنده های شوم پلیدان، آرام و بی هراس این گونه پرصلابت و قاطع، رگبار تند سخن را بر قلب های سخت خفتگان، چون آتشی مذاب جاری کند.

کیست که در چنین هنگامه سراسر خون و رنج و درد و تنهایی، هنوز فریادی برای کشیدن و سخنی برای گفتن و توانی برای ایستادن داشته باشد.

خدایا چگونه باور کنم، چگونه می توانم شانه های ظریفی را در زیر کوهساران سنگین این همه فاجعه، ایستاده ببینم؟

زینب(س) آیه های توانایی انسان را نوشت و سرود قدرت ایمان را سرود و شعر بلند رسالت را نگاشت

 نظر دهید »

برای زینب می نویسم - دکتر محمدرضا سنگری

20 مهر 1395 توسط خراسانی

 

صفحات: 1· 2

 نظر دهید »

سخاوت حضرت زینب در خردسالی

20 مهر 1395 توسط خراسانی

روزی حضرت علی(ع) میهمانی همراه خود به منزل آورده بود. آن گاه به حضرت زهرا(س) فرمود: «در خانه برای مهمان چه داری»؟ پاسخ داد: «یا علی! یک گرده نان در خانه هست که آن را برای دخترم زینب گذارده ام.» زینب(س) با اینکه چهار سال بیشتر نداشت، همین که این سخن را از مادرش شنید و در جای خود هنوز کامل به خواب نرفته بود، گفت: «مادر جان! نان را برای میهمان ببرید».

 نظر دهید »

عفت زینب

20 مهر 1395 توسط خراسانی


علامه مامقانی می گوید: «زینب در حجاب و عفت یگانه دوران بود. در زمان پدرش و برادرانش تا روز عاشورا، هیچ کس از مردان، او را ندیده بود».

محمدحسین سابقی گوید:

زینب در حجاب و عفاف به مرحله ای رسیده بود که هیچ گاه همسایه ها صدای او را نشنیده بودند و شخصی او را ندیده بود. آن بانو هرگاه مردم به خواب می رفتند و شب همه جا را فرا می گرفت، برای زیارت جدش پیامبر از خانه خارج می شد.

یحیی مازنی گوید: «من در مدینه مدت بسیاری همسایه حضرت علی(ع) بودم، ولی به خدا سوگند هرگز زینب(س) را ندیدم و صدای او را هم نشنیدم».

 نظر دهید »

عفت زینب

20 مهر 1395 توسط خراسانی


علامه مامقانی می گوید: «زینب در حجاب و عفت یگانه دوران بود. در زمان پدرش و برادرانش تا روز عاشورا، هیچ کس از مردان، او را ندیده بود».

محمدحسین سابقی گوید:

زینب در حجاب و عفاف به مرحله ای رسیده بود که هیچ گاه همسایه ها صدای او را نشنیده بودند و شخصی او را ندیده بود. آن بانو هرگاه مردم به خواب می رفتند و شب همه جا را فرا می گرفت، برای زیارت جدش پیامبر از خانه خارج می شد.

یحیی مازنی گوید: «من در مدینه مدت بسیاری همسایه حضرت علی(ع) بودم، ولی به خدا سوگند هرگز زینب(س) را ندیدم و صدای او را هم نشنیدم».

 نظر دهید »

صبر و استقامت حضرت زینب(س)

10 مهر 1395 توسط خراسانی


در روز عاشورا، هنگام دیدن پیکر خونین برادرش چنین گفت:

«بار خدایا! این اندک قربانی و کشته در راه خودت را از ما (خاندان پیامبر) بپذیر.»
وی بارها جان امام سجّاد (ع) را از مرگ نجات داد؛ از جمله در مجلس ابن زیاد، پس از احتجاج امام سجاد(ع) با ابن زیاد، وی دستور کشتن امام را صادر کرد. در این هنگام حضرت زینب (س) دست در گردن فرزند برادر انداخت و فرمود: «تا زنده‌ام، نخواهم گذاشت او را بکشید.»

 نظر دهید »

زينب (س)محدثه بود

10 مهر 1395 توسط خراسانی


 از سخنان فاضل دربندى (متوفى به سال 1286 هجرى ) و جز او از عالمان ديگر - رحمهم الله -  هويدا است كه حضرت زينب كبرى (س) علم منايا و بلايا (مرگ ها و پيشامدهاى سخت ) را مى دانسته ، و فرمايش امام سجاد (ع) به او:

صفحات: 1· 2

 نظر دهید »

زینب (س)عالمه غیرمعلمه

10 مهر 1395 توسط خراسانی

امام سجاد (ع) خطاب به عقيله بنى هاشم ، زينب كبرى (س) مى فرمايند:

(( يا عمة انت بحمد الله عالمة غير معلمة ، و فهمة غير مفهمة )) .

عمه جان ! تو عالمه اى هستى بدون اينكه معلم داشته باشى ، و فهميده اى هستى بى آن كه كسى مطالب را به تو فهمانده باشد.

 

 نظر دهید »

بزرگ بانویی در نگاهی گذرا

04 مهر 1395 توسط خراسانی


حضرت زینب(س) در محیط خانه نمونه والای یک دختر و زن خانه دار و همسر است. در اداره خانواده و تربیت فرزندان از مسائل تربیتی غافل نیست. عشق، خلوص و پارسایی از در و دیوار خانه بی آرایش و آلایش او می بارد. او در جامعه مظهر یک فرد مسئول در مقابل سرنوشت مردم است. طنین فریاد او همواره بر ضد منحرفان بلند است و اوج این پژواک را در کاخ یزید شاهد هستیم.

بررسی ابعاد گوناگون زندگی سرتاسر افتخار و حماسی زینب کبرا(س) مُهر باطلی است بر ناآگاهانی که زن مسلمان را بسته در چادر و اسیر در کنج خانه می دانند. حضور آن بزرگ بانوی اسلام در بزرگ ترین حادثه خونین تاریخ، جایی برای تردید و طرح شبهه نگذاشته است.

در آفاقی تیره و تار و در دوره ای ظلمانی و در محیط خون و هراس (که هر نوع عاطفه و دغدغه های انسانی در سپاهیان ظلم مرده بود و جز قساوت و شقاوت از وجودشان نمی بارید)، تازیانه حق از آستین شجاع زنی بیرون آمد و بر پیکره سفاک ترین رژیم اصابت کرد. او پرچم ادامه نهضت اسلامی را به دوش کشید و بدون هیچ ترس و تزلزل و هراسی بر دشمن تاخت و «پیروزی» پنداری را بر کام آنان به زهری کشنده مبدل ساخت. ظاهرا اگر چه اسیری ناتوان در بند بود اما فریادش بر سر ستمگران فرود آمد و بذر اندیشه اسلامی و انقلاب برادرش حسین بن علی(ع) از دامن او در هر کجا که گام نهاد پراکنده شد. زینب کبرا(س) آن چنان در تاریخ قد برافراشت که حتی کسانی که عقیده ای به دین اسلام ندارند، در برابر آزادگی و ایستادگی بی مانند او سر فرود می آورند. این همه شگفتی ها و تحیرها از آثار زنی آگاه و مسئول است که در دامن اسلام ناب محمدی(ص) و با اندیشه و فرهنگ اسلامی پرورش یافته است.

زن امروز که مشتاقانه به دنبال الگویی است تا در عین حضور در عرصه های مختلف اجتماعی و سیاسی، پاکدامنی او آلوده نشود، می تواند و باید از حضرت زینب(س) پیروی کند. آشنایی با زندگی آن بانوی بزرگوار و ملاک های ارزشی ایشان، زن امروز را به گستره پهناور معرفت و اندیشه اسلامی می کشاند و او را بر چشم انداز بلندی می نشاند و قله های سربلند اخلاق و انسانیت را در او قرار می دهد. چنان که امنیت درونی او را به برکت پارسایی و زهد و نجابت تأمین می کند. نیز حریم عفاف و پاکدامنی او را با سلاح غیرت و شجاعت حفظ می کند، و سرانجام در سایه تعالیم آن بزرگ بانو، خویشتن را در آب زلال عاطفه پیدا می کند و در پرتو فروغ عشق به آن بزرگوار، امید و شور زندگی به او بازمی گردد. نیازمندی ها و تسکین دردها و رنج های زن امروز در آموزه های زندگی پربار زینب کبرا(س) نهفته است، زیرا به طور کامل، بیانگر شخصیت زن مسلمان است. او تفسیر حرمت و آیه احترام و بزرگداشت است.

در برهه ای کوتاه از تاریخ اسلام درخشید و کارهای سترگ را به یادگار گذاشت که پس از گذشت قرن ها هنوز به دیده اعجاز و شگفتی به آنها نگریسته می شود. رهبری نهضت خونین برادر در سرزمین بیگانه، جنگ تبلیغی با تحریف گران پیام های عاشورا، دلجویی از کودکان و زنان داغدیده، حفظ تعادل و ثبات روحی، فریاد ویرانگر علیه بی رحم ترین دژخیم زمان، تحمل سختی اسارت عزیزان و خود، گرسنگی و خستگی طاقت فرسا و … همه از افتخارات بی مانند دختر فاطمه زهرا(س) است. همه این رادمردی ها مایه سربلندی و مباهات زنی است که از سینه عصمت شیر نوشیده و در مهد اسلام و دامن امامت پرورش یافته است.

در این نوشتار سعی شده چهره سیاسی ـ اجتماعی حضرت در حد امکان شناسانده شود تا آزادگان در پی انتخاب اسوه ای کامل، به بیراهه نروند و دل و جان به کسی بسپارند که عظمتش بلندتر از تاریخ و فراتر از عصاره قلم و بیان است.

زرگ بانویی در نگاهی گذرا
حضرت زینب(س) در محیط خانه نمونه والای یک دختر و زن خانه دار و همسر است. در اداره خانواده و تربیت فرزندان از مسائل تربیتی غافل نیست. عشق، خلوص و پارسایی از در و دیوار خانه بی آرایش و آلایش او می بارد. او در جامعه مظهر یک فرد مسئول در مقابل سرنوشت مردم است. طنین فریاد او همواره بر ضد منحرفان بلند است و اوج این پژواک را در کاخ یزید شاهد هستیم.

بررسی ابعاد گوناگون زندگی سرتاسر افتخار و حماسی زینب کبرا(س) مُهر باطلی است بر ناآگاهانی که زن مسلمان را بسته در چادر و اسیر در کنج خانه می دانند. حضور آن بزرگ بانوی اسلام در بزرگ ترین حادثه خونین تاریخ، جایی برای تردید و طرح شبهه نگذاشته است.

در آفاقی تیره و تار و در دوره ای ظلمانی و در محیط خون و هراس (که هر نوع عاطفه و دغدغه های انسانی در سپاهیان ظلم مرده بود و جز قساوت و شقاوت از وجودشان نمی بارید)، تازیانه حق از آستین شجاع زنی بیرون آمد و بر پیکره سفاک ترین رژیم اصابت کرد. او پرچم ادامه نهضت اسلامی را به دوش کشید و بدون هیچ ترس و تزلزل و هراسی بر دشمن تاخت و «پیروزی» پنداری را بر کام آنان به زهری کشنده مبدل ساخت. ظاهرا اگر چه اسیری ناتوان در بند بود اما فریادش بر سر ستمگران فرود آمد و بذر اندیشه اسلامی و انقلاب برادرش حسین بن علی(ع) از دامن او در هر کجا که گام نهاد پراکنده شد. زینب کبرا(س) آن چنان در تاریخ قد برافراشت که حتی کسانی که عقیده ای به دین اسلام ندارند، در برابر آزادگی و ایستادگی بی مانند او سر فرود می آورند. این همه شگفتی ها و تحیرها از آثار زنی آگاه و مسئول است که در دامن اسلام ناب محمدی(ص) و با اندیشه و فرهنگ اسلامی پرورش یافته است.

زن امروز که مشتاقانه به دنبال الگویی است تا در عین حضور در عرصه های مختلف اجتماعی و سیاسی، پاکدامنی او آلوده نشود، می تواند و باید از حضرت زینب(س) پیروی کند. آشنایی با زندگی آن بانوی بزرگوار و ملاک های ارزشی ایشان، زن امروز را به گستره پهناور معرفت و اندیشه اسلامی می کشاند و او را بر چشم انداز بلندی می نشاند و قله های سربلند اخلاق و انسانیت را در او قرار می دهد. چنان که امنیت درونی او را به برکت پارسایی و زهد و نجابت تأمین می کند. نیز حریم عفاف و پاکدامنی او را با سلاح غیرت و شجاعت حفظ می کند، و سرانجام در سایه تعالیم آن بزرگ بانو، خویشتن را در آب زلال عاطفه پیدا می کند و در پرتو فروغ عشق به آن بزرگوار، امید و شور زندگی به او بازمی گردد. نیازمندی ها و تسکین دردها و رنج های زن امروز در آموزه های زندگی پربار زینب کبرا(س) نهفته است، زیرا به طور کامل، بیانگر شخصیت زن مسلمان است. او تفسیر حرمت و آیه احترام و بزرگداشت است.

در برهه ای کوتاه از تاریخ اسلام درخشید و کارهای سترگ را به یادگار گذاشت که پس از گذشت قرن ها هنوز به دیده اعجاز و شگفتی به آنها نگریسته می شود. رهبری نهضت خونین برادر در سرزمین بیگانه، جنگ تبلیغی با تحریف گران پیام های عاشورا، دلجویی از کودکان و زنان داغدیده، حفظ تعادل و ثبات روحی، فریاد ویرانگر علیه بی رحم ترین دژخیم زمان، تحمل سختی اسارت عزیزان و خود، گرسنگی و خستگی طاقت فرسا و … همه از افتخارات بی مانند دختر فاطمه زهرا(س) است. همه این رادمردی ها مایه سربلندی و مباهات زنی است که از سینه عصمت شیر نوشیده و در مهد اسلام و دامن امامت پرورش یافته است.

در این نوشتار سعی شده چهره سیاسی ـ اجتماعی حضرت در حد امکان شناسانده شود تا آزادگان در پی انتخاب اسوه ای کامل، به بیراهه نروند و دل و جان به کسی بسپارند که عظمتش بلندتر از تاریخ و فراتر از عصاره قلم و بیان است.

 نظر دهید »

درس فراموش نشدنی غدیر

29 شهریور 1395 توسط خراسانی

 

با مطرح کردن امیرالمؤمنین علیه‏الصّلاةوالسّلام و با نصب آن بزرگواربراى حکومت، معیارها و ارزشهاى حاکمیّت، معلوم شد. پیغمبر، در قضیه غدیر، کسى را در مقابل چشم مسلمانان و دیدگان تاریخ قرار دادند که از ارزشهاى اسلامى، به طور کامل برخوردار بودند. یک انسان مؤمن؛ داراى اعلاى تقوا و پرهیزکارى؛ فداکار در راه دین؛ بى‏رغبت نسبت به مطامع دنیوى؛ تجربه شده و امتحان داده در همه میدانهاى اسلامى: میدانهاى خطر؛ میدانهاى علم و دانش؛ میدان قضاوت و امثال اینها. یعنى با مطرح شدن امیرالمؤمنین علیه‏الصّلاةوالسّلام به عنوان حاکم و امام و ولىّ اسلامى، همه مسلمانان در طول تاریخ بایدبدانند که حاکم اسلامى، باید فردى در این جهت، با این قواره‏ها و نزدیک به این الگو و نمونه باشد. پس، در جوامع اسلامى، انسانهایى که از آن ارزشها نصیبى ندارند؛ از فهم اسلامى،از عمل اسلامى، از جهاد اسلامى، از انفاقو گذشت، از تواضع و فروتنى در مقابل بندگان خدا و آن خصوصیّاتى که امیرالمؤمنین علیه الصّلاة و السّلام داشتند، بهره‏اى نداشته باشند،شایسته حکومت کردن نیستند. پیغمبر، این معیار را در اختیار مسلمانان گذاشتند. و این، یک درس فراموش نشدنى است.(1)

-1 فرازی از بیانات رهبر معظم انقلابدر دیدار با مسؤولان ‌و کارگزاران ‌نظام‌ جمهوری‌ اسلامی ‌ایران‌، به مناسبت‌عید سعید غدیر 4/10/1370

 نظر دهید »

تجدید پیمان با غدیر

29 شهریور 1395 توسط خراسانی

غيبت طولانی امام زمان نتيجه بدعهدي و پيمان شکني مردم نسبت به حجت هاي الهي و جانشينان به حق رسول خدا(ص) است. تا زماني که مردم چنان که بايد و شايد، به پيماني که در برابر امامان معصوم(ع) برعهده دارند، وفا نکنند و با همه وجود، آماده پذيرش اوامر و نواهي آن ها نشوند، ظهور محقق نخواهد شد، چنان که امام عصر(ع) فرمود: «اگر شيطان ما، که خداوند توفيق طاعتشان دهد،در راه ايفاي پيماني که بر دوش دارند، همدل مي شدند، ميمنت ديدار ما از ايشان به تأخيرنمي افتاد و سعادت ديدار ما زودتر نصيب آنان مي گشت؛ ديداري بر مبناي شناخت راستين و صداقتي از آن ها نسبت به ما».(بحارالانوارج 53ص177)
با توجه به همين اهميت وفا به عهد و پيمان و تأثير آن در ظهور امام عصر(ع) بوده است که از ما خواسته اند هر بامداد، عهد و پيمان اطاعتي را که نسبت به امام خود بر دوش داريم، به ياد آوريم و آن را تجديد کنيم: «بار خدايا! من در بامداد اين روز و تمام دوران زندگاني ام، عهد، عقد و بيعتي را که نسبت به او (امام مهدي (ع) ) بر گردن دارم، تجديد مي کنم که هرگز از آن بر نگردم و بر آن پايدار بمانم».(بحار الانوارج99ص111)

 نظر دهید »

عرفه ،عید رحمت

21 شهریور 1395 توسط خراسانی

عرفه، عید رحمت
آن هنگام که آفتاب، در میان آسمان است، درهای رحمت خداوند، به روی زمینیان گشوده می‌شود، فرشتگان، سبدْ سبدْ گل‌های رحمت و مغفرت می‌آورند و چشم‌ها به آسمان است، دست‌ها بالا می‌رود و از حنجره‌ها، ندای «الّلهم»، بلند است. امروز، عرفه است؛ روز بیداری از غفلت‌ها، روز درک آفریدگار هستی؛ روز بارش رحمت الهی و روز استغفار است.

صفحات: 1· 2

 نظر دهید »

وجه تسمیه روز عرفه

21 شهریور 1395 توسط خراسانی

عرفه:


امام صادق (علیه السلام )فرموده اند :«كسى كه در ماه رمضان آمرزیده نگردد تا رمضان آینده آمرزیده نمى‌گردد؛ مگر این كه روز عرفه را درك كند»

صفحات: 1· 2

 نظر دهید »

اتفاقا حجاب محدودیت است

17 شهریور 1395 توسط خراسانی

                    

                     

                           

 

چه کسی گفته که حجاب مصونیت است نه محدودیت ؟من می گویم اتفاقا حجاب هم مصونیت است وهم محدودیت ، بله حجاب محدودیت است.

صفحات: 1· 2

 نظر دهید »

اتفاقا حجاب محدودیت است

17 شهریور 1395 توسط خراسانی

                    

                     

                           

 

چه کسی گفته که حجاب مصونیت است نه محدودیت ؟من می گویم اتفاقا حجاب هم مصونیت است وهم محدودیت ، بله حجاب محدودیت است.

اتفاقا حجاب محدودیت است

حجاب محدودیت است برای آدم نماهای هرزه ای که فقط به دنبال هوس خودشان هستند وبهترین وسیله برای کامیابی شان جسم وروح توست که از سرنا  آگاهی ات آنهارا به نمایش در آورده ای .حجاب محدودیت است نه برای توی محجبه ،بلکه برای کسانی که خودشان را از قیود ونظم زندگی ر ها کرده وبا بی مسئولیتی نیازهایشان را از این طریق برآورده می سازند .اما حجاب تو ،نه فقط حجاب ظاهری که حتی حجاب در رفتار و گفتارت به هر بی سرو پایی اجازه ی سوء استفاده نمی دهد . تو با نوع پوششت به طرف می فهمانی چطور باید در باره ی تو فکر کند .

حفظ چادر التیام دردهاست     سد محکم در بر نامردهاست

حفظ چادر زخمها را مرحم است     دست رد بر سینه ی نامحرم است .

 

 نظر دهید »

برگزاری نشست اخلاقی اساتید در مدرسه ی علمیه سعدیه

16 شهریور 1395 توسط خراسانی

مدرسه ی علمیه سعدیه در آستانه ی آغاز سال تحصیلی جدید نشست اخلاقی اساتید را با حضور سرکار خانم طاهری برگزار کرد .

در این نشست سرکار خانم طاهری به اهمیت اخلاق وتهذیب در بین طلاب پرداخته ویکی از اهداف حوزه های علمیه را تعلیم در کنار تربیت عنوان نمود .

صفحات: 1· 2

 نظر دهید »

برگزاری کارگاه آموزشی مهارت زندگی با رویکرد تحکیم خانواده

16 شهریور 1395 توسط خراسانی

مدرسه علمیه سعدیه رامیان  با همکاری ستاد بانوان شهرستان به مناسبت سالروز ازدواج حضرت علی (ع) وفاطمه ی الزهرا (س) کارگاه آموزشی مهارتهای زندگی را با رویکرد تحکیم بنیان خانواده با حضور طلاب ومبلغین وجمعی از اقشار مختلف با سخنرانی رقیه درویشی از مبلغین قم برگزار کرد.

صفحات: 1· 2

 نظر دهید »

برگزاری نشست اخلاقی اساتید در مدرسه ی علمیه سعدیه

16 شهریور 1395 توسط خراسانی

 

مدرسه ی علمیه سعدیه در آستانه ی آغاز سال تحصیلی جدید نشست اخلاقی اساتید را با حضور سرکار خانم طاهری برگزار کرد .

ادامه »

صفحات: 1· 2

 نظر دهید »

برگزاری نشست اخلاقی اساتید در مدرسه ی علمیه سعدیه

16 شهریور 1395 توسط خراسانی

 

مدرسه ی علمیه سعدیه در آستانه ی آغاز سال تحصیلی جدید نشست اخلاقی اساتید را با حضور سرکار خانم طاهری برگزار کرد .

ادامه »

صفحات: 1· 2

 نظر دهید »

چهار کلمه از هفت هزار کلمه

22 خرداد 1395 توسط خراسانی

روزی لقمان به فرزندش گفت:فرزندم1من هفت هزار کلمه حکمت آمیز آموختم.اما تو چهار کلمه بیاموز که اگر به آنها عمل کنی،برای سعادت تو کافی است:

1-کشتی خود را محکم بساز که دریا بسیار عمیق است

2-بار خود را سبک کن که گردنه و گذر گاهی در پیش داری که گذشتن از آن بسیار دشوار است.

4-عملت را خالص گردان و کار را فقط برای رضای خدا انجام بده که قبول کننده عمل ،بسیار بینا و داناست

 نظر دهید »

آماده شدن برای ورود به ماه مهمانی خدا

17 خرداد 1395 توسط خراسانی

اگر ماه مبارک رمضان را «مکتب رمضان» بنامیم، سخن به گزاف نگفته ایم؛ زیرا سرشار از آموزه های اخلاقی، لبریز از درس چگونه زیستن و چگونه بودن و چگونه مردن و آکنده از پیام های والای عرفانی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی است. اگر از فرصت رمضان به درستی استفاده شود، خلق انسان، نیکو می شود، ضعف های اخلاقی او از میان می رود و کمترین پاداش آن دست یابی به بهشت پروردگار خواهد بود. ماه رمضان، یک ماه تمرین برای چگونه بودن، چگونه خوردن، سحرخیز بودن و مهار و تعدیل غرایز نفسانی است و کسی که توانست دست کم، یک ماه، این گونه خود را بپرورد و این گونه باشد، نشانه آن است که می تواند ماه ها و سال ها نیز این گونه باشد. ماه رمضان فرصتی بی مانند برای شکوفا شدن است و آسان ترین زمان برای خودسازی و پالایش درون و کسب طهارت روحی؛ چرا که بر اساس فرموده حضرت رسول (صلی الله علیه و آله و سلم)، «شیاطین در این ماه در غل و زنجیرند»، و بسی آشکار است که جنگیدن با دشمنی که در غل و زنجیر است، بسی آسان تر از دشمنی است که دست و پایش آزاد است. همه بزرگان برای ماه مبارک رمضان اهتمام ویژه ای قائل بودند و چون این ماه فرا می رسید، بیشترین تلاش را برای برگرفتن بیشترین بهره و اندوخته از این ماه می کردند. ماه رمضان کیمیاگری می کند، به گونه ای که حتی نفس های روزه دار را به «تسبیح» و خواب او را به «عبادت» تبدیل می کند، و مانع از آن می شود که حتی نفس و خواب نیز در آن بیهوده به هدر رود. 

پس قدر لحظه لحظه این ماه عزیز را بدانیم و از همه آموزه های آن درس بگیریم.

 نظر دهید »

پشتوانه ولایت فقیه باشید تا به مملکت شما آسیبی نرسد.

16 خرداد 1395 توسط خراسانی

حجت الاسلام محمد باقر جلالی در مراسم گرامیداشت ساللگرد ارتحال امام (ره) وقیام پانزده خرداد : جمله و کلام تاریخی امام راحل که فرمودند« پشتوانه ولایت فقیه باشید تا به مملکت شما آسیبی نرسد» همواره کمک رسان نظام اسلامی بوده است و امروزه با درایت، هدایت و مدیریت ولی فقیه نظام اسلامی به پیش میرود.
مدرسه ی علمیه سعدیه رامیان همزمان با بیست وهفتمین سالگرد عروج ملکوتی امام خمینی رهبر کبیر انقلاب اسلامی وگرامیداشت شهدای پانزده خرداد با مشارکت سازمان تبلیغات مراسمی را برگزار کرد.
حجت الاسلام والمسلمین محمد باقر جلالی رییس اداره ی تبلیات اسلامی شهرستان رامیان در این مراسم ضمن گرامیداشت سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) وقیام پانزده خردادگفت : جمله و کلام تاریخی امام راحل که فرمودند« پشتوانه ولایت فقیه باشید تا به مملکت شما آسیبی نرسد» همواره کمک رسان نظام اسلامی بوده است و امروزه با درایت، هدایت و مدیریت ولی فقیه نظام اسلامی به پیش میرود.

وی اذعان داشتند:امام خمینی با توکل بر خدا ،ایمان راسخ واعتماد به ملت انقلاب اسلامی را پایه ریزی نمود.
رئس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان رامیان اظهار داشتند :حرکت انقلابی ملت ایران همگام با رهبری امام خمینی (ره) از سال 42 آغاز شد ودر 22 بهمن 57 به اوج خود رسید .
وی با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب تاکید کردند:انقلاب های زیادی در سراسر جهان اتفاق افتادند وتنها انقلاب اسلامی ایران با گذشت قریب به چهل سال استوار وپابرجا باقی است که رمز ماندگاری انقلاب اسلامی وجود رهبری میر ومدبر ، خون شهدا ،هوشیاری مردم ،توجهات خداوند متعال وحضرت ولی عصر (عج) می باشد.
محمد باقر جلالی با اشاره به آیه لان شکرتم لازید نکم ،انقلاب اسلامی را یکی از نعمتهای الهی دانست که باید همواره شکر گذار این نعمت باشیم واز آرمانهای امام وشهدا پاسداری کنیم .ودر ادامه تصریح کردند گرامیداشت ارتحال امام وشهدای پانزده خرداد در واقع تجدید بیعت با امام ورهبری وخون شهدا است.

 

 نظر دهید »

اخلاقی

12 خرداد 1395 توسط خراسانی

علم توحید هم بدون تهذیب به درد نمی خورد

اگر تهذیب در کار نباشد،علم توحید هم به درد نمی خورد.((العلم هو الحجاب الاکبر))1هرچه انباشته تر بشود علم ،حتی علم توحید که بالاترین علم است،اگر تهذیب نباشد   اانسان را  ازخدای تبارک و تعالی دورتر می کند. پس باید کوشش کرد. در تهذیب نفس ، مخصوصا در  حوزه های علمیه،چه حال و چه بعدها  .در کنار علم فقه و فلسفه و امثال این ها،حوزه های اعلمیه،حوزه های  اخلاق و تهذیب باشد .     (درسهایی از امام اخلاق و تهذیب روحانیت ص29)

 نظر دهید »

اخلاق و تهذیب

12 خرداد 1395 توسط خراسانی

ضرورت تهذیب نفس

ضرورت تهذیب نفس و پیراستن آن از رذایل نفسانی و آراستن آن به صفات و کمالات انسانی امری غیر قابل انکار در فرهنگ اسلام است .تا آنجا که نبی مکرم اسلام حضرت محمد (ص) مبارزه با نفس را جهاد اکبر نامیدند. و هدف از بعث خویش را به کمال رساندن و تقسیم مکارم اخلاقی انسانها دانسته اند .

قرآن کریم نیز تزکیه نفس را موجب فلاح و آلودن آن به بدیها را موجب محرومیت و زیانکاری ابدی دانسته اند         سوره شمس آیات 10-9

امام خمینی با درک عمیق از اهمیت تهذیب و اصلاح نفوس از سنین جوانی همگام با فراگیری علوم حوزوی پای در میدان مبارزه با نفس گذاشت و با توفیقات الهی توانستند پیروز این میدان به در آیند

 نظر دهید »

برگزاری نشست روشنگری با موضوع اقتصاد مقاومتی درمدرسه ی علمیه سعدیه رامیان

05 خرداد 1395 توسط خراسانی


مدرسه ی علمیه سعدیه رامیان با همکاری فرمانداری شهرستان رامیان وپایگاه مقاومت فاطمه الزهرا (س) رامیان به مناسبت سوم خرداد وسالروز آزاد سازی وفتح خرمشهرنسشتی را با عنوان اقتصاد مقاومتی با سخنرانی حجت الاسلام اسماعیل وحیدی برگزار نمود .
حجت الاسلام اسماعیل وحیدی استاد حوزه های علمیه در این نشست ، اقتصاد مقاومتی را یک مقوله مقدس عنوان نموده وبیان داشتند : مقام معظم رهبری (مد ظله العالی ) در جمع پاسداران جهاد کبیردر قرآن را ،مقاومت در مقابل مستکبران عنوان نمود.
وی تاریخچه اقتصاد مقاومتی را از صدر اسلام دانسته تصریح کردند: مسلمانان در محاصره ی شعب ابیطالب که سه سال به طول انجامید حتی از هسته ی خرما نیز استفاده کردندتا در برابر مشرکان ودفاع از اسلام مقاومت ایستادگی نمایند ما نیز در عصر حاضر با الگوگیری از این جریان می توانیم سر بلند وپیروز مندانه در برابر استکباربایستیم وکشوری مقتدر وعزتمند داشته باشیم.
مدرس حوزه در بخش دیگری از سخنان خود به نقش مهم زنان در اقتصاد مقاومتی اشاره کرد ند وتاکید داشتند :زنان با سبک زندگی اسلامی وبه دور از تجملات واسراف زدگی می توانند نقش بزرگی در اقتصاد مقاومتی ایفاء نمایند .
وی با بیان اینکه خانواده به عنوان هسته ی اصلی جامعه بوده وزنان به عنوان مدیر اقتصادی خانواده می باشنداذعان داشتند: اگر مدیریت اقتصادی خانواده را یکی از وظایف زنان بدانیم لازم است در این زمینه مجموعه ای از ارزشها ومعیارهای فرهنگی متناسب با نقش زنان در اقتصاد ملی جامعه نهادینه شو

 نظر دهید »

چرا برای امام زمان دعا کنیم؟

28 اردیبهشت 1395 توسط خراسانی


1- فرموده امام (عج)درتوقیع:
درتوقیع شریفی ازآن حضرت روایت شده است : “بسیاردعاکنیدبرای تعجیل فرج،که آن فرج شماست”
حاصل شدن فرج برای دعا کننده به یکی از چند نحو است:
الف . به آرزوهای دنیایی و حوایج و خواسته های مختلفی که در راه آن ها تلاش می کند به برکت این دعا خواهد رسید،زیرا دعا وسیله هرگونه خیر و صلاح است.
ب . خداوند به برکت این دعا به جای امیدی که فرد در دل دارد ،هم وغم را از او دور می سازد و حاجتش را بر می آورد ،زیرا کمک به مظلوم ،سبب یاری خداوند به کمک کننده است. ج. خداوند متعال ،صبر و استقامت در سختی ها را به فرد دعا کننده عنایت می فرماید و نرسیدن به مقصود ،به او تحمل و خویشتنداری می دهد ،و دشواری ها را براو آسان می گرداند.


ایمان در حقیقت جزمحبت خدا و رسول او نیست .با وجود این لازم است آن چه در دل معتقدیم به زبان آوریم و گرنه آثار ایمان برآن مترتب نخواهد شد.دعا کردن برای فرج حضرت نشانگر حقیقت ایمان است.

ادامه »

 نظر دهید »

پند سید بن طاووس به فرزندش در باره ی تکلیف ما نسبت به امام زمان(عج)

28 اردیبهشت 1395 توسط خراسانی


سید بن طاووس در کتابی که برای فرزندش محمد نوشته است ، درباره رعایت تکلیف و وظیفه ، در ارتباط با امام زمان ( عج ) بسیار سفارش کرده است . این سخنان از زبان انسانی است که خودش بارها به محضر مبارک امام زمان ( عج ) مشرف شده است و خادم کاملی برای ایشان بوده است . بخشی از تذکرات این سید بزرگوار درباره امام زمان ( عج ) به این قرار است : ” ای فرزندم و ای محمد ! تو را و برادرت و هر کس که این کتاب را می خواند به آشتی و درستی در معامله با خدای عزوجل و رسول او ( ص ) و حفظ و رعایت فرمان خدا و رسول که درباره ظهور مولای ما مهدی ( عج) بسیار فرموده اند و بشارت داده اند سفارش می کنم. چه قول و عمل بسیاری از مردم با عقیده آنان مخالف است . مثلا بارها دیده ام که اگر اسبی یا درهم و دیناری از آنان گم شود ، سراپا متوجه آن می شوند و برای یافتن آن نهایت کوشش را به عمل می آورند ؛ اما ندیده ام که کسی برای تأخیر ظهور آن حضرت وعقب افتادن اصلاح اسلام و تقویت ایمان مسلمانان و قطع ریشه کافران و ستمکاران بـه اندازه دلبستگی به این اشیاء متأثر  باشد.
 پس چنین کسانی چگونه مدعی آنند که به حق عارفند و به رسول او واقفند و به امامت آن حضرت معتقد .
و تعلق خاطر ، آن گونه باش که خدا و رسول او و پدران بزرگوارش می خواهند و خواسته های حضرت او را بر نیازهای خود مقدم دار . پیش از آن که برای خود و عزیزانت صدقه دهی برای آن حضرت صدقه ده و دعا بر وجود مقدس ایشان را بر دعای به خود مقدم دار . برای جلب توجه و احسان آن بزرگوار ، در انجام هر کار خیری او را بر خویشتن برتری ده و در روزهای دوشنبه و پنجشنبه با فروتنی و خضوع نیازهای خود را بر حضرتش عرضه بدار و و بگو : ” ای سید و مولای من ! این سخن برادران یوسف است با برادران و پدر خود ، پس از آن همه جرم وجنایتی که به برادر و پدر خود روا داشتند ، باز هم یوسف به آنان رحم کرد و از گناهانشان چشم پوشید . پس اگر ما نزد خدا و رسول او و پدران بزرگوارت و نزد تو ، پسندیده و مقبول نیستم ، تو ای سرور ما ، از حضرت یوسف ، برای بخشودن ما و رحمت آوردن به ما و ابراز حلم و کرم ، سزاوارتری .”
خواندن این سخنان برای ما بسیار درس آموز است . گوینده ، امام شناسی توانا چون سید بن طاووس است و مخاطب پسرک جوانش محمد . ماهم مخاطبان کلام سید هستیم . نفس گرم آن عالم عزیز ، در کلام وقلمش متجلی شده است .
(در کوچه های آدینه ، علیرضا هزار ، صص 56- 65)

 نظر دهید »

وظایف منتظران

27 اردیبهشت 1395 توسط خراسانی

در روایتی از امام زمان به صورت توقیع نقل شده ،آن حضرت می فرماید (فی ابنه رسول الله لی اسوه حسنه )مادرم زهرا الگوی من است .

یکی از چیزهایی که ما در مورد امام زمان (ع)وظیفه داریم شناخت خود وظیفه است .

ما در اینجا به چند وظیفه اشاره خواهیم کرد

یکی از عمده ترین وظایف منتظران ظهور :

1-شناخت امام زمان وارتباط با اوست

اولین وظیفه ای که ما داریم این است که امام زمان (ع)را بشناسیم وبا او ارتباط داشته باشیم ولو با همین دعای کن لولیک …ولو با رو کردن به قبله وگفتن السلام علیک یا بقیه الله .

2- دومین وظیفه منتظران ظهور ،متوسل شدن به امام زمان (ع) است .

3-صدقه دادن برای امام زمان (ع)

سومین وظیفه منتظران ظهور ،صدقه دادن برای حضرت است شاید برای بعضی ها سوال شود مگر امام زمان مریض می شود یا مصیبتی به او می رسد تا ما با صدقه دادن آنها را رفع کنیم ؟در جواب باید گفت :بله درست است امام است ولی جنبه بشری او ،جنبه ی بشری است .

و……

 نظر دهید »

ماه‌سیمای ماه‌اندیش

21 اردیبهشت 1395 توسط خراسانی

 

 

نام بلند آوازه‌اش عباس و كنيۀ ماندگارش ابو فاضل، يا پدر فضيلت‌ها و رادمردی‌ها؛ و لقب پر افتخارش ماه بنى هاشم است.

اين شخصيّت ارجمند، جوانى عدالت خواه و آزادمنش، شجاع و پراقتدار، زيبا و پرشكوه، و از نظر انديشه و خرد، انسانى ژرفنگر و متفكر و پرواپيشه و بزرگمنش و آراسته به ارزش‌هاى اخلاقى و انسانى است.

ادامه »

 نظر دهید »

زینت عبادت

21 اردیبهشت 1395 توسط خراسانی


در تاريخ مشرق زمين كه مهد انسان‎های والاست كسى در ورع و تقوا و توجه عميق به پروردگار، در مقام امام زين العابدين عليه السلام نيست مگر پدران بزرگوارش كه زندگى معنوى بشر را با نور توحيد و ايمان راستين روشنى بخشيدند.
براستى كه سرگذشت اين امام بزرگوار، تاريخ زندگانى رسول اکرم و امیرمومنان علیهما السلام و دیگر انبیا و اولیا را به خاطر مى‌آورد و از هر جهت همانند آنهاست، زيرا كه او در زهد و تقوا و توجهش به خدا همچون حضرت مسيح عيسى بن مريم و در گرفتارى و صبر و تحملش نظير حضرت ايوب و در عزم راستين و اخلاق والايش همانند رسول خدا محمد صلّى اللّه عليه و آله است.

ادامه »

 نظر دهید »

نعمت های خدا

21 اردیبهشت 1395 توسط خراسانی

روزی مهندس ساختمانی ،از طبقه ششم می خواد که با یکی از کارگراش حرف بزنه.خیلی اونو صدا میزنه اما به خاطر شلوغی و سر و صدا،کارگر متوجه  نمیشه.به ناچار مهندس 10دلار میندازه پایین تا بلکه کارگر بالا را نگاه کنه.

کارگر 10دلار رو بر می داره و اونو تو جیبش میذاره و بدون اینکه بالا رو نگاه کنه شروع میکنه به کار کردن .بار دوم مهندس 50دلار میفرسته پایین و دوباره کارکر بدون اینکه بالا رو نگاه کنه که ببینه این پول از کجا آمده پولو میذاره تو جیبش.

بار سوم مهندس سنگ کوچکی رو میندازه پایین و سنگ میخوره به سر کارکر.

در این لحظه سر شو بلند میکنه و بالا رو نگاه میکنه و مهندس کارشو بهش میگه و حرفاشو باهاش میزنه

این داستان همان داستان زندگی انسان است،خدای مهربان همیشه نعمت هارو برای ما میفرسته اما ما سپاسگزار نیستیم

اما وقتی سنگ کوچکی بر سرمون میفته که در واقع همان مشکلات کوچک زندگی اند ،در اون موقع به خداوند رو می آوریم

به همین خاطر است!هر زمان از پروردگار مان نعمتی به ما رسید،لازم است که همیشه سپاسگزار باشیم قبل از اینکه سنگی به سرمان بیفتد

 نظر دهید »

خدعه های بزرگ شیطانی

20 اردیبهشت 1395 توسط خراسانی

شیطان…گاه با ما پیران نیز مانند شما جوانان عمل می کند،به شما می گوید شما جوانید و در این فصل جوانی وقت تمتع و لذات است،اکنون مطابق شهوات خود رفتار کن،ان شاءالله در اواخر عمر راه توبه و باب رحمت خداوند باز است و خداوند ارحم الراحمین است،و…به ما پیران نیز از این وسوسه ها می شود که معلوم نیست به این زودی بمیری ،فرصت باقی است،چند روز آخر عمر توبه کن،علاوه(براین)باب شفاعت پیامبر -(ص)باز است و مولا امیر المومنین-(ع)نخواهد گذاشت دوستانش را عذاب کنند و در وقت مردن او را خواهی دید و از تو دستگیری خواهد و…پسرم!فرصت را از دست مده و در جوانی خود را اصلاح کن…دل بستن به شفاعت اولیا-(ع)و تجری در معاصی از خدعه های بزرگ شیطانی است.

(صحیفه امام خمینی،جلد 16ص222)

 نظر دهید »

بخونین خیلی قشنگه

20 اردیبهشت 1395 توسط خراسانی

چند ویژگی منحصر به امام حسین (ع)

تنها امامی که شش ماهه به دنیا آمدند

تنها امامی که از هیچ بانویی شیر نخورد ند وتغذیه ی ایشان تنها از پیامبر اکرم (ص) صورت گرفتهاست

چند ویژگی منحصر به فرد امام حسین (ع)

تنها امامی که روز ولادتشان ،پدر ومادر وجد ونزدیکانشان برای ایشان گریه کردند

تنها امامی که در معرکه ی جنگ به شهادت رسیدند

ادامه »

 نظر دهید »

تبریک

20 اردیبهشت 1395 توسط خراسانی


شعبان شد و پیک عشق از راه آمد

عطر نفس بقیه الله آمد

با جلوه سجاد،ابو الفضل و حسین

یک ماه و سه خورشید در این ماه آمد

 نظر دهید »

سلام

20 اردیبهشت 1395 توسط خراسانی

آغاز سخن یاد خدا باید کرد

خود را به امید او رها باید کرد

ای با تو شروع کارها زیباتر

آغاز سخن تو را صدا باید کرد

 نظر دهید »

ویژگی بزرگ اخلاقی امام حسین(ع)

20 اردیبهشت 1395 توسط خراسانی

 

بخشنده و بزرگوار

1 - روزى يك اعرابى نزد امام حسين آمد و عرض كرد: اى فرزند رسول خداصلى‌الله‌عليه‌وآله من پرداخت ديه ‏اى كامل را ضمانت كرده‏ ام امّا از اداى آن ‏ناتوانم. با خود گفتم كه از بزرگوارترين مردم، آن را تقاضا می‏كنم و از خاندان رسول اللَّه كسى را بزرگوارتر و بخشنده ‏تر نيافتم.
پس امام حسين به وى فرمود: “اى برادر عرب از تو سه پرسش مى‏كنم ‏اگر يكى از آنها را پاسخ گفتى ثلث آن ديه را به تو میدهم و اگر دو پرسش ‏را جواب دادى دو ثلث آن را به تو مى‏پردازم و اگر هر سه پرسش را پاسخ‏ گفتى تمام مالى را كه مى‏خواهى به تو مى‏دهم".

ادامه »

 نظر دهید »

حا وسین ویا ونون

20 اردیبهشت 1395 توسط خراسانی


حسین نام زیبایی است که تمام خوبیها ی کوچک و بزرگ در آن جمع شده است و روز میلادش روز تمام خوبیهاست اویک خلاصه انسانیت استکه خون خدا لقب یافته است و شرافتش به آنکه فرزند خون خدائی است تکامل یافته است . ان انسان غیرتمندی که بر دوش پیامب خدا جایگاهش بوده و در راه خدا از همه هستی و اهلش گذشته و فدائی عظیم الهی گشته است.
امروز آن انسان والا ، کشتی نجات فکری و معنوی تمام جوامع است و هر جامعه و ملتی که خواهان استقلال و پیروزی است تابع او گشته است وپیرزو راستین او خودش را معرفی می نماید.

ادامه »

 نظر دهید »

جنگ با خدا

20 اردیبهشت 1395 توسط خراسانی

چرا ربا؟؟؟؟

ربا در اصطلاح فقهی به معنای زیاده خواهی مالی از دیگران است که به دو گونه تحصیل می‌گردد:

1. رباى معاملى همچون فروختن دو جنس مشابه هم به یکدیگر، به شرط آن که مکیل و یا موزون باشد و درخواست زیاده شود؛

2. رباى قرضى به معناى قرض دادن، به شرط زیاده.

ادامه »

 نظر دهید »

یک گام تا عاشقی

20 اردیبهشت 1395 توسط خراسانی

 

ستايش، از آنِ پروردگار جهانيان است. و سلام و درود بر بنده برگزيده‌اش محمّد، و دودمان پاک و اصحاب نيک و خجسته او باد! از نگاه اسلام، فلسفه خلقت انسان و هدفِ در نظر گرفته شده براى او، رسيدن به كمال مطلق است. از اين رو، آنچه در منابع و متون اسلامى به عنوان رمز و راز بعثت پيامبران الهى آمده است (همچون: عدالت، علم و آزادى) ، مقدّمه تربيت انسان و رسيدن او به مرتبه «انسان كامل» است.

ادامه »

 نظر دهید »

السلام علیک یا موسی بن جعفر(ع)

14 اردیبهشت 1395 توسط خراسانی


هر گه كه نسيم از ره بغداد آيد
ما را ز حديث عشق و خون ياد آيد

اى گل كه به گردن تو غل افكندند
از صبر تو زنجير به فرياد آيد

ادامه »

 نظر دهید »

السلام علیک یا موسی بن جعفر(ع)

14 اردیبهشت 1395 توسط خراسانی

السلام عليک يا امام موسي بن جعفر

هر گه كه نسيم از ره بغداد آيد
ما را ز حديث عشق و خون ياد آيد

اى گل كه به گردن تو غل افكندند
از صبر تو زنجير به فرياد آيد

ادامه »

 نظر دهید »

حضرت امام سجاد (ع) در رابطه با مقام معلم می فرمایند

08 اردیبهشت 1395 توسط خراسانی

حضرت امام سجاد (ع) در رابطه با مقام معلم می فرمایند:
حضرت سجاد (ع) در فرمایشات خود سفارش بسیاری در حفظ حقوق معلم از سوی شاگردان دارند و می فرماید:« حق کسی که عهده دار تعلیم توست آن است که او را بزرگ شماری و مجلس او را سنگین بداری و نیکو به وی گوش فرا دهی و روی خود را بر او کنی و با او بلند سخن نگویی و کسی را که از او چیزی می پرسد تو پاسخ ندهی و بگذاری که خود او پاسخ گو باشد و در مجلس او با هیچ کس به صحبت ننشینی و در محضر او بدگویی از کسی نکنی و اگر از او در نزد تو بدگویی شد از او دفاع کنی و عیب پوشش باشی و فضایل و مناقب او را آشکار کنی و با دشمنش همنشینی نکنی و با دوستش دشمنی نورزی؛ پس چون چنین کردی، فرشتگان خدای تعالی به سود تو گواهی خواهند داد که مقصد و مقصود تو از او و فرا گرفتن دانش او فقط برای خدا بوده نه به خاطر مردم »

ادامه »

 نظر دهید »

مراقبات هنگام اعتکاف

30 فروردین 1395 توسط خراسانی

سکوت :سکوت زمینه فکر وفکر بهترین عبادت است وهر حرکتیکه موجب بر هم زدن سکوت وسلب آرامش باشد در مسجد ممنوع است.
تفکر واندیشه :تفکر در آثار وعظمت خداوند ،تفکر ،درباره زیبایی های دائمی بودن انسان وجهان آخرت ،ارزشهای والای انسان به عنوان خلیفه الهی بالاخرهخود سازی انسان در مسیر تکامل وهدفی که برای آن خلق شده است
محاسبه نفس :در ایام اعتکاف با قرار دادن وجدان وعقل در مقام قاضی ،تمام اعمال وافعال گذشته خود را مورد بررسی وتجزیه وتحلیل قرار دهیم .
دائم الوضو بودن
مشورت
ذکر
حضور قلب :خوداری از غفلت وتوجه هرچه بیشتر به خداوند غفلت از یاد خدا اعتکاف را به عملی بی روح وپیکری بی جان تبدیل می کند .
توبه واستغفار
قرائت قران وانس با این کتاب آسمانی

 نظر دهید »

مراقبات هنگام اعتکاف

30 فروردین 1395 توسط خراسانی

سکوت :سکوت زمینه فکر وفکر بهترین عبادت است وهر حرکتیکه موجب بر هم زدن سکوت وسلب آرامش باشد در مسجد ممنوع است.
تفکر واندیشه :تفکر در آثار وعظمت خداوند ،تفکر ،درباره زیبایی های دائمی بودن انسان وجهان آخرت ،ارزشهای والای انسان به عنوان خلیفه الهی بالاخرهخود سازی انسان در مسیر تکامل وهدفی که برای آن خلق شده است
محاسبه نفس :در ایام اعتکاف با قرار دادن وجدان وعقل در مقام قاضی ،تمام اعمال وافعال گذشته خود را مورد بررسی وتجزیه وتحلیل قرار دهیم .
دائم الوضو بودن
مشورت
ذکر
حضور قلب :خوداری از غفلت وتوجه هرچه بیشتر به خداوند غفلت از یاد خدا اعتکاف را به عملی بی روح وپیکری بی جان تبدیل می کند .
توبه واستغفار
قرائت قران وانس با این کتاب آسمانی

 نظر دهید »

مراقبات هنگام اعتکاف

30 فروردین 1395 توسط خراسانی

سکوت :سکوت زمینه فکر وفکر بهترین عبادت است وهر حرکتیکه موجب بر هم زدن سکوت وسلب آرامش باشد در مسجد ممنوع است.
تفکر واندیشه :تفکر در آثار وعظمت خداوند ،تفکر ،درباره زیبایی های دائمی بودن انسان وجهان آخرت ،ارزشهای والای انسان به عنوان خلیفه الهی بالاخرهخود سازی انسان در مسیر تکامل وهدفی که برای آن خلق شده است
محاسبه نفس :در ایام اعتکاف با قرار دادن وجدان وعقل در مقام قاضی ،تمام اعمال وافعال گذشته خود را مورد بررسی وتجزیه وتحلیل قرار دهیم .
دائم الوضو بودن
مشورت
ذکر
حضور قلب :خوداری از غفلت وتوجه هرچه بیشتر به خداوند غفلت از یاد خدا اعتکاف را به عملی بی روح وپیکری بی جان تبدیل می کند .
توبه واستغفار
قرائت قران وانس با این کتاب آسمانی

 نظر دهید »

مراقبات هنگام اعتکاف

30 فروردین 1395 توسط خراسانی

سکوت :سکوت زمینه فکر وفکر بهترین عبادت است وهر حرکتیکه موجب بر هم زدن سکوت وسلب آرامش باشد در مسجد ممنوع است.
تفکر واندیشه :تفکر در آثار وعظمت خداوند ،تفکر ،درباره زیبایی های دائمی بودن انسان وجهان آخرت ،ارزشهای والای انسان به عنوان خلیفه الهی بالاخرهخود سازی انسان در مسیر تکامل وهدفی که برای آن خلق شده است
محاسبه نفس :در ایام اعتکاف با قرار دادن وجدان وعقل در مقام قاضی ،تمام اعمال وافعال گذشته خود را مورد بررسی وتجزیه وتحلیل قرار دهیم .
دائم الوضو بودن
مشورت
ذکر
حضور قلب :خوداری از غفلت وتوجه هرچه بیشتر به خداوند غفلت از یاد خدا اعتکاف را به عملی بی روح وپیکری بی جان تبدیل می کند .
توبه واستغفار
قرائت قران وانس با این کتاب آسمانی

 نظر دهید »

اعتکاف خلوت دل

30 فروردین 1395 توسط خراسانی

اعتکاف فرصت مناسبی است تا انسانی که در پیچ وخم های زندگی مادی غرق شده ،خود را بازدید وبه قصد بهره بردن از ارزش های معنوی از علایق مادی دست بکشد وخود را در اختیار پروردگار بگذارد وتقاضا کند که اورا در راه راست ثابت نگهدار د تا بتواند به دریای بیکران انس ومهر خداوند که یکسره مغفرت ورحمت است ،متصل شود .در اعتکاف می توان خانه دل را از اغیار تهی کرد ونور محبت خدا را در آن جلوه گر ساخت ،می توان خود را وقف عبادت کرد ولذت میهمان شدن بر سر سفره احسان ولطف الهی را چشید ،می توان زمام دل وجان را به دست خدا سپرد وهمه اعضا وجوارح را در حصار اراده حق به بند کشید ، می توان به خویشتن پرداخت ومعایب وکاستی های خود را شناخت ودر جستجوی معالجه بود ،می توان نامه عمل را مرورکرد وبه فکر تدارک وجبران فرصت های از دست رفته بود ، می توان به مرگ اندیشید وخود را برای حضور در پیشگاه خدای (ارحم الراحمین )آماده کرد .
آری (اعتکاف ) فصلی است برای گریستن ،برای ریزش باران رحمت ، برای شستن آلودگی های گناه ،برای تطهیر صحیفه اعمال ،برای نورانی ساختن دل وصفابخشیدن به روح

 نظر دهید »

فر صتهای طلایی نو روز

25 اسفند 1394 توسط خراسانی

فر صتهای طلایی نو روز

با اندکی تأمل می توان به فرصت هایی پی برد که بسیار مورد تأکید دین بوده اما انسان از آن غافل مانده و نتوانسته است از آن فرصت ها به شایستگی استفاده نماید و تعطیلات نوروزی بهترین زمان برای جبران کوتاهی و با عمل به آن دستورات است.
1- خانه تکانی دل همراه با خانه تکانی منزل
یکی از برنامه های عید نوروز خانه تکانی و نظافت محیط زندگی و نیز پوشیدن لباس تمیز است. اسلام سفارش بسیاری در باره نظافت و دوری از آلودگی های ظاهری بدن و محل زندگی کرده است و این مخصوص به عید نوروز نیست. امام علی (ع) می فرماید: پاکیزه کردن خانه ها ، فقر “و بیچارگی” را از بین می برد.11 و امام علی (ع) می فرماید: ” خانه های خود را از تار عنکبوت خالی و تمیز کنید، زیرا وجود آن در خانه باعث فقر “و تهیدستی” می گردد.
امام صادق(ع) نیز درباره عید نوروز می فرماید: در زمانی که نوروز شد غسل کن و پاکیزه ترین لباسهایت را بپوش.”
همانگونه که محیط زندگی انسان آلوده و کثیف شده و نیاز به نظافت دارد ، دل و قلب انسان نیز به غبار معصیت آلوده می گردد و موجب می شود تا صاحب خود را از مسیر هدایت دور سازد.
شستن و تمیز کردن باعث محو آلودگیهای ظاهری می شود و وضو و غسل، باعث طهارت باطنی از حدث و خبث می باشد؛ ولی آلودگی گناه یا شستن و تمیز کردن و با وضو و غسل برطرف نشده و فقط با توبه واقعی و کفاره تطهیر می گردد. پس پاکیزه کردن دل از سموم و آفات اخلاقی به همان اندازه زندگی را لذت بخش و زیبا می کند، که برطرف کردن کثافات و سموم از جسم و منزل چنانکه حضرت علی (ع) می فرماید : خودتان را با استغفار و توبه معطر کنید تا بوی گناهان شما را رسوا نکند.
2-توجه به گذر عمر
فرا رسیدن هر عید نوروز زنگ خطری برای انسان است که ای غافل ! یکسال دیگر از عمرت گذشت و یا به عبارت دیگر یکسال عمرت کم شد؛ چنانکه علی (ع) می فرماید: ساعتها عمرها را کاهش می دهند. و با توجه به آموزه های دینی لازم است عنایت به گذر زمان داشته باشیم.

 نظر دهید »

اصلاح ذهن

16 اسفند 1394 توسط خراسانی

➿✴️کلام استاد✴️➿
#استاد_رائفی_پور:

 نظر دهید »

اصلاح ذهن

16 اسفند 1394 توسط خراسانی

➿✴️کلام استاد✴️➿
#استاد_رائفی_پور:

 نظر دهید »

خوشبختی

13 اسفند 1394 توسط خراسانی

 نظر دهید »

اوراه رضایت خدا بود

10 اسفند 1394 توسط خراسانی


رسول خدا (ص) سخن درباره ی فاطمه زهرا (س) رابه اوج رساند ووالاترین مقامی را که برای یک انسان قابل تصور است برای اوبیان فرمودند ،مقامی که عارفان وراه پویان راه بلد در درک آن متحیر وسرگردانند . آورده اند رسول خدا (ص) که هرگز سخنی از سوی خود نمی گفت وسخنش سخن خدا بود .درباره آن انسیه ی حورا بارها می فرمود :
(ان الله لیغضب لغضب فاطمه ویرضی لرضا ها)خداوند با غضب فاطمه خشم می گیرد ویا خشنودی او خشنود می شود.
انسان کامل آن است که در مقابل خداوند سبحان تسلیم محض باشد یعنی همواره به رضای خدا راضی باشد وبه غضب او غضب کند حال بانویی را که برترین پیامبران خدا در باره اش بفرماید :(به غضب خدا غضب کند وبه رضای او،خدا راضی گردد) چه مقامی دارد وکیست ؟آیا رفتار او وگفتارش بهترین ملاک ومیزان رضایت ونارضایتی پروردگار عالم نیست؟

 نظر دهید »

نكته هايي درباره حضرت زهرا (ع.ه)

04 اسفند 1394 توسط خراسانی

 

 

 

1. سوره كوثر كه در شأن و منزلت حضرت زهراعليها السلام نازل شده، داراي ويژگي ژرف و شگرفي است به گونه اي كه همه كلمات كليدي آن، يعني “أعطينا"، “كوثر"، “فصلّ"، “انحر"، “شاني ء” و “أبتر"، فقط يك بار در كل قرآن به كار رفته اند.(1)

2. در زبان عربي هنگامي كه گفته مي شود: “قامَ لَها"، يعني اين مرد به احترام آن زن از جاي خود برخاست، ولي هنگامي كه گفته مي شود: “قامَ اِلَيها"، يعني اين مرد به احترام آن زن از جاي خود برخاست و به جهت احترام ويژه اي كه براي آن زن قائل بود، چند قدمي نيز به طرف او حركت كرد. در كتاب حديثي بحار الانوار، جلد 37، صفحه 71 گفته شده است كه هرگاه حضرت زهراعليها السلام نزد پيامبر خداصلي الله عليه وآله مي آمدند “قامَ اِلَيها"، يعني پيامبرصلي الله عليه وآله نه فقط به احترام حضرت زهراعليها السلام از جاي خود بر مي خاستند، بلكه به جهت احترام ويژه اي كه براي حضرت زهراعليها السلام قائل بودند، چند قدمي نيز به طرف او حركت مي كردند و سپس حضرت زهراعليها السلام را در جاي خود مي نشاندند.(2)

3. گاهي حضرت اميرمؤمنان علي عليه السلام براي تبيين سخنان خود به ديگران، به گفتار و رفتار حضرت فاطمه زهراعليها السلام استناد و استشهاد مي كردند.(3) شايد اين كار حضرت بدين سبب بوده است كه به مخاطبان خود بگويند دختر رسول خداصلي الله عليه وآله كه در دامان وحي پرورش يافته اند، نيز اين سخن را گفته و اين كار را كرده اند.

4. هرگاه امام باقرعليه السلام دچار تب مي شدند، از پارچه اي كه با آب سرد، مرطوب شده بود، استفاده مي كردند و براي شفاي خويش به مادرشان حضرت فاطمه زهراعليها السلام توسل مي جستند و با صداي بلند مي گفتند: “يا فاطمة بنت محمّد".(4)

5. امام صادق عليه السلام به شخصي كه نام دخترش را فاطمه گذاشته بود، فرمودند: “حالا كه نام او را فاطمه گذاشته اي، مبادا كه دشنامش دهي يا نفرينش كني و يا كتكش زني!".(5) البته اين سخن بدين معني نيست كه كارهاي ناپسند مذكور را نسبت به دختران ديگر روا بدانيم؛ بلكه نشان دهنده احترام ويژه براي دختراني است كه نامشان همسانِ نام حضرت فاطمه عليها السلام است.

6. هنگامي كه امام جوادعليه السلام همسري براي خويش برگُزيدند، مَهر حضرت زهراعليها السلام را مَهر همسرشان قرار دادند.(6) شايان توجه است كه مَهر حضرت زهراعليها السلام پانصد درهم نقره و حدوداً معادل يك كيلو و دويست و پنجاه گرم نقره است.(7)

7. پس از رحلت حضرت رسول صلي الله عليه وآله نخستين شهيد از خاندان رسالت، حضرت محسن عليه السلام، فرزند حضرت زهراعليها السلام، بود كه هنگام هجوم به خانه حضرت زهراعليها السلام و بر اثر فشار در از سوي ظالمان و در شش ماهگي سِقط شد. شهيد كردن حضرت محسن عليه السلام در حقيقت، باعث به شهادت رسيدن 13 سادات جهان، يعني سادات محسني، شد. توجه دادني است كه انتخاب نام محسن از سوي شخص رسول خداصلي الله عليه وآله و پيش از تولد حضرت محسن عليه السلام صورت پذيرفته است.(8)

1) نكته گو: آيت اللَّه احمد صابري همداني.
2) نكته گو: حجت الاسلام والمسلمين سيدعبدالله فاطمي نيا.
3) الخصال، ج 2، ص 618.
4) الكافي، ج 8، ص 109.
5) همان، ج 6، ص 49.
6) بحار الانوار، ج 50، ص 76.
7) آيت اللَّه مكارم شيرازي، استفتائات جديد، ج 1، ص 213، م 739.
8) وسائل الشيعة، ج 15، ص 121.

 نظر دهید »

شهادت مظلومانه ی سراج بیت رسالت حضرت زهرا (س) تسلیت باد

03 اسفند 1394 توسط خراسانی

شمسی طاهری در مراسم عزادری بی بی دوعالم فاطمه ی زهرا (س) :امام حسن عسگری می فرماید ماحجت خدا برروی زمین هستیم ومادرمان فاطمه ی زهرا (س)حجت خدا برماست.
مدرسه ی علمیه سعدیه به مناسبت شهادت حضرت فاطمه ی زهرا (س)برنامه ی عزاداری وسوگواری را با حضور طلاب اساتید وکارکنان با سخنرانی مدیریت مدرسه ی علمیه سعدیه شمسی طاهری برگزار نمود.
شمسی طاهری طاهری بیان داشت انسان در زندگی نیازمند الگو می باشد که هر انسانی برای انتخاب الگو بهترین وبی نقص ترین الگو ها را برای زندگی انتخاب می کند .
وی گفت :امام زمان (عج) میفرماید دختر رسول خدا برای ما الگوی خوبی است وامام حسن عسگری می فرماید ما امامان حجت خدا برمردمان وفاطمه مادرمان حجت خدا بر ماست که این سخن بیان از جایگاه رفیع شخصیت حضرت زهرا (س)دارد.
ایشان در تبیین شخصیت حضرت زهرا (س) بیان داشت :حضرت زهرا (س)در کوتاه ترین زمان عمر خود که 18سال بیشتر نبود کارهای بزرگی را برای جامعه ی انسانی به ارمغان آوردند که از جمله می توان به درایت حضرت زهرا (س) در تربیت فرزندان که برگرفته از باورهای قوی وکاربردنکات تربیتی دینی اشاره نمود که فرزندانی همچون حسنین تربیت کردند که جوانان اهل بهشت وحجت خدا بر روی زمین عنوان گرفتند.
شمسی طاهری حضرت زهرا (س) را برترین مادروبهترین الگوی همسر داری برای بانوان در عصر حاضر برشمرد که بانوان می توانندبا الگوگیری از این بانوی بزرگوارهمسران شایسته ومادران موفقی باشند.
طاهری تصریح کرد :طبق حدیث امام رضا بهترین زنان چند گروه هستند .
1-زنانی سهل گیرند واهل درگیری واهل. نزاع نیستند.
2-کسانی که مطیع همسر خود هستند.
3-زنانی که در غیاب شوهرشان ازخود واموال شوهر وزندگی او حفاظت میکنند که این زنان به عنوان کارگزاران الهی بر روی زمین بوده وکار گزاران الهی هیچگاه ضرر نمی کنند.

 

 نظر دهید »

شخصیت حضرت زهرا (س)از نگاه قران و اهلبیت

02 اسفند 1394 توسط خراسانی

حضرت  زهرا (سلام الله علیها)شخصیتی است که ،اول شخصیت جهان اسلام یعنی رسول خدا(صلی الله علیه و آله) او را مدح کرده و می فرماید:«احب الناس و اعز الناس الی فاطمه »محبوب ترین آدم و عزیز ترین آدم در این عالم پیش من،زهرای مرضیه (سلام الله علیها)،کسی که با ائمه ی معصومین(علیهم السلام) در آیه ی مباهله مشترک است،در آیه ی تطهیر مشترک است،کسی که باطن آیه ی نور است،باطن سوره ی قدر است،حقیقت شجره ی طیبه است، اگر اهل بیت ما تشریح شدن به شجریه ی طیبه « مَثَلاً کَلِمَهً طَیِّبَهً کَشَجَرهٍ طَیِّبَهٍ »خب اساس این شجره طیبه حضرت زهرا(سلام الله علیها)است،اگر تشریح شدن در آیه ی نور به نور ،حقیقت این نور حضرت زهرا(سلام الله علیها)است،اگر آیه ی تطهیر مطرح است،حدیث کسا مطرح است،حقیقت آیه ی تطهیر و حدیث کسا و داستان کسا،حضرت زهرا(سلام الله علیها)است ِکسی که ائمه ی معصومین(عیلهم السلام) به وجودش افتخار می کنند،حضرت مهدی (ارواحنا فداه) اورا الگوی خودش می داند،می گوید:مادرم الگوی من است؛امام عسگری(علیه السلام) می فرماید:ما حجت خدا برشما هستیم ولی مادرم حجت خداست برما،یعنی خود ما اهل بیت در واقع یک همچنین جایگاهی برای حضرت زهرا(سلام الله علیها)قائل هستیم،

 نظر دهید »

ويژگي آخر زمان از ديدگاه قرآن و عترت چيست؟

19 بهمن 1394 توسط خراسانی

 


اصطلاح «آخر الزمان» در معارف اسلامي داراي دو كاربرد مي باشد:
1.مدت زماني كه با ولادت پيامبر اسلام (ص) آغاز مي شود و با شروع رستاخيز بزرگ پايان مي يابد و از اينرو آن پيامبر رحمت را، پيامبر آخرالزمان نيز ناميده اند.
|2. مدت زماني كه با ولادت حضرت مهدي (عج) آغاز مي شود و همة اتفاقات عصر غيبت و عصر ظهور را در دل خود دارد و سپس با شروع قيامت پايان پيدا مي كند. خود اين قسم نيز داراي دو مرحله مي باشد:
الف: دوران نخست كه انسان به مراحل پاياني انحطاط اخلاقي رسيده، فساد اخلاقي و ستم همه جوامع بشري را فرا مي گيرد و به تعبير روايات جهان پر از ظلم و جور مي شود.
بعضي از ويژگي هاي اين دوره طبق روايات (1) چنين است:
وضع حكومت ها: افراد، فاسد و ظالمند و حكومت ها، ضعيف، استبدادي، زود گذر و متزلزل هستند.
وضع دين: از اسلام و قرآن، فقط اسمي مي ماند و مساجد، زيبا؛ امّا بدون جمعيّت است و مردم از دين خارج مي شوند.
وضع اخلاق: عواطف انساني ضعيف مي شود و ترحم به يك ديگر وجود ندارد. انواع فسادهاي اخلاقي، علني و بدون نهي و جلوگيري در جامعه انجام مي شود.

وضع اقتصاد: باران و محصولات كشاورزي كم مي گردد و رودها و چشمه ها خشك مي شوند. گراني، فقر، گرسنگي و عدم رونق تجارت و بازار، غوغا مي كند.
البته ناگفته نماند كه در همين دوران هم مشاهده مي كنيم كه افراد شايسته اي وجود دارند كه از ايمان راسخي بهره مند هستند چنانكه در روايتي آمده كه :« يَا عَلِيُّ أَعْجَبُ النَّاسِ إِيمَاناً وَ أَعْظَمُهُمْ يَقِيناً قَوْمٌ يَكُونُونَ فِي آخِرِ الزَّمَانِ لَمْ يَلْحَقُوا النَّبِيَّ وَ حُجِبَ عَنْهُمُ الْحُجَّةُ فَآمَنُوا بِسَوَادٍ عَلَي بَيَاض‏»(2) « اي علي! عجيب ترين مردم در ايمان و بزرگ ترين آنان در يقين، گروهي هستند كه در آخرالزمان هستند، پيامبر را نديده اند، امام آنان نيز در غيبت است و آنان بوسيله سياه هاي بر روي سفيد (نوشته اي كه بر روي كاغذ است) ايمان مي آورند.»
ب: دوران دوم وعده الهي تحقق پيدا مي كند و آن منجي اعظم ظهور مي كند و حكومتي جهاني تشكيل مي دهد و به كفر ستيزي و ظلم ستيزي مي پردازد و هستي را از عدالت پر مي كند.
قرآن كريم نيز در آيات متعددي به اين مرحله از زندگي بشر اشاره نموده چنانكه فرموده:« وَ لَقَدْ كَتَبْنا فِي الزَّبُورِ مِنْ بَعْدِ الذِّكْرِ أَنَّ الْأَرْضَ يَرِثُها عِبادِيَ الصَّالِحُونَ (3) « در «زبور» بعد از ذكر (تورات) نوشتيم: «بندگان شايسته‏ام وارث (حكومت) زمين خواهند شد!»
و در جاي ديگر فرموده:« وَعَدَ اللَّهُ الَّذينَ آمَنُوا مِنْكُمْ وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِي الْأَرْضِ كَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذينَ مِنْ قَبْلِهِمْ وَ لَيُمَكِّنَنَّ لَهُمْ دينَهُمُ الَّذِي ارْتَضي‏ لَهُمْ وَ لَيُبَدِّلَنَّهُمْ مِنْ بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْناً يَعْبُدُونَني‏ لا يُشْرِكُونَ بي‏ شَيْئاً وَ مَنْ كَفَرَ بَعْدَ ذلِكَ فَأُولئِكَ هُمُ الْفاسِقُونَ (4) « خداوند به كساني از شما كه ايمان آورده و كارهاي شايسته انجام داده‏ اند وعده مي‏ دهد كه قطعاً آنان را حكمران روي زمين خواهد كرد، همان گونه كه به پيشينيان آنها خلافت روي زمين را بخشيد و دين و آييني را كه براي آنان پسنديده، پابرجا و ريشه‏ دار خواهد ساخت و ترسشان را به امنيّت و آرامش مبدّل مي‏ كند، آن چنان كه تنها مرا مي پرستند و چيزي را شريك من نخواهند ساخت. و كساني كه پس از آن كافر شوند، آنها فاسقانند.»

پي نوشت ها:
1. ر.ك: علامه مجلسي، بحارالانوار، بيروت، مؤسسه الوفاء ، سال 1404 هـ ق، ج‏18، ص: 146و همان، ج‏22، ص: 452.
2. شيخ صدوق‏، من لا يحضره الفقيه، قم، جامعه مدرسين، 1404ق، ج‏4، ص: 366.
3. أنبياء (21) آيه 105.
4. نور(24) آيه 55.

 نظر دهید »

روشن سازی هدف دشمن

12 بهمن 1394 توسط خراسانی

برنامه استاد رائفی پور 25 /آذر/ 94

اصل #شرطی_سازی در #بازی_های_رایانه_ای

در ساخت بازی های رایانه ای از اصول روان شناسی استفاده میشود به صورتی که اگر سازنده دقیق آن را رعایت کند مخاطب بازی در برابر آن هیچ اراده ای نخواهد داشت. یکی ازاین اصول شرطی سازی نوع ششم است.

به طور مثال کبوتر هایی وجود دارند که در امداد و نجات از آنها استفاده می شود به طوری که به کبوتر یاد میدهند هر بار رنگ نارنجی دید دکمه ای قرمز رنگ که در واقع آژیر هشدار هست را فشار دهد و در ازای آن دانه گندمی دریافت کند اما برخی روانشناسان کار شیطنت آمیزی میکنند و آن هم مخفی کردن قانون رسیدن به مطلوبیت است این یعنی کبوتر نمیدانست در ازای چند بار نوک زدن چقدر گندم هدیه میگیرد و این همان شرطی سازی نوع ششم است.این باعث میشد آن کبوتر تا آخر عمرش به دکمه ضربه بزند.در انسان ها هم این شرطی سازی به اشکال مختلف وجود دارد مثلا فرد به قمار اعتیاد پیدا میکند به دلیل اینکه او هیچ وقت قانون برد را در قمار کشف نمیکند برای همین بی نهایت بار به انجامش میل پیدا میکند تا جایی که برای خانه شخصی اش هم شرط بندی میکند.
حال که میشود به این شکل انسان هارا کنترل کرد و تاحدی رساند که اختیار دست کشیدن از بازی را نداشته باشند و از طرفی یک صنعت بسیار پردرآمد هم داشت چرا دشمن نیاید و در این حوزه سرمایه گذاری نکند و از این بستر برداشت های خاص خودش راهم نکند؟

در دشمنی بین دو کشور هر دو طرف به دنبال این هستند که طرف مقابل زودتر نابود شود.دشمن ما همانطوری که در یک بخش از مواد مخدر یا فناوری های نظامی استفاده میکند، در یک بخش هم ابزاری برای حمله به اندیشه ها وتفکرات افراد جامعه مورد هدف اش هم استفاده میکند.

مثلا چه دلیلی دارد که در یک بازی غیر عربی و غیر اسلامی دشمن مرحله آخر نامش زهرا یاراضیه باشد؟یا چه دلیلی داردکه یک بازی ساخته شود که شما فقط زمانی برنده میشوید که همزمان با گفتن یامهدی کاراکتر مورد نظر را بکشید.و یا بازی ای ساخته میشود که کثیف ترین مکان بازی مسجدی است که تا وارد آن میشوید اذان هم گفته میشود.

تمام این ها دلایلی است که دشمن ما وقتی یک بازی ساخت علاوه بر کسب درآمد به فکر تخریب ماهم هست.
متاسفانه سواد رسانه ای در کشور ما پایین است و حتی گاهی نه با کارهایی مثل یک فیلم سینمایی یا بازی ، با یک کلیپ کلی نتیجه گرفته میشود.دقیقا همان کاری که دشمن ما درسوریه با چند شبکه ماهواره ای انجام داد و سوریه به مشکلاتی که میدانید دچار شد.

@maasaf

 نظر دهید »

سرانجام شهربانو همسر امام حسين(عليه السلام) در روز عاشورا چه شد؟

10 بهمن 1394 توسط خراسانی



پاسخ :
شيخ صدوق در «عيون اخبار الرضا» درباره مادر حضرت امام زين العابدين(ع) اين حديث را آورده است:
«سهل بن قاسم نوشجاني مي گويد: امام رضا(ع) در خراسان به من فرمود: بين ما و شما خويشاوندي هست. گفتم: اين خويشاوندي چيست؟ فرمود: هنگامي كه عبدالله بن عامر بن كريز خراسان را فتح كرد دو دختر از دختران يزدگرد پادشاه ايران را پيدا كرد و آنان را نزد عثمان بن عفان فرستاد. عثمان بن عفان يكي از آن دو را به امام حسن و يكي را به امام حسين(ع) بخشيد. اين دو دختر پس از زايمان، وفات كردند. همسر امام حسين(ع) امام سجاد را زاييد. پس از درگذشت همسر امام حسين، يكي از كنيزان امام حسين(ع)، امام سجاد را سرپرستي كرد» (عيون اخبار الرضا، يك جلدي، جزء دوم، ص 128، ح 6 با تصحيح و تعليق سيد مهدي حسيني لاجوردي، چاپ 1377 هجري قمري، ناشر ميرزا محمد رضا مهتدي، چاپ اول).
براساس اين روايت، مادر امام زين العابدين(ع) بعد از تولد آن حضرت وفات كرده و در كربلا حضور نداشته است.
آقاي دكتر سيد جعفر شهيدي در «زندگاني علي بن الحسين(ع)» از طبقات نقل مي كند كه پس از شهادت امام حسين(ع)، خدمتگزار آن حضرت شهربانو را به همسري گرفت. نام اين خدمتگزار زييد بود و از او پسري به دنبا آمد به نام عبدالله بن زييد(زندگاني علي بن الحسين(ع)، چاپ پنجم، ص 26، 1373).
ايشان در اين كتاب مي گويد: آمدن شهربانو به كربلا، فرار او از كربلا به ايران، غايب شدن او در كوه و نيز آمدن او به ايران به دستور امام حسين(ع) براي جمع آوري نيرو، همه اينها افسانه و ساخته داستان نويسان است(همان).
البته در كربلا بانويي به نام شهربانو بود و اين شهربانو مادر آن طفلي است كه از خيمه ها بيرون آمد و هاني بن ثبيت آن طفل را به شهادت رسانيد. اين شهربانو، مادر امام سجاد(ع) نبود و جزو اسيران كربلا بود (قصه كربلا، ص 406).
شيخ عباس قمي روايت عيون اخبار الرضا را نقد مي كند و مي گويد: اين حديث مخالف آن حديث هايي است كه آوردن دختر يزدگرد را به زمان عمر بن خطاب نسبت مي دهند و اين حديث ها اشهر و اقوي است(منتهي الامال، ج 2، ص 30، چاپ هجرت).
ولكن به نظر مي رسد كه روايت «عيون اخبار الرضا» از روايات ديگر قوي تر است و علامه مجلسي روايت «عيون اخبار الرضا» را مي پسندد (بحارالانوار، ج 46، ص 10).
و بر اين اساس، در زمان عثمان، دختر يزدگرد به مدينه برده شده نه در زمان عمر بن خطاب.
در اصول كافي آمده است كه وقتي كه دختر يزدگرد را به مدينه آوردند و نزد عمر بردند، وقتي كه عمر خواست به چهره او نگاه كند، او چهره اش را گرفت و به زبان فارسي گفت: «اف بيروج بادا هرمز» عمر گفت: اين دختر مرا فحش مي دهد و خواست كه آن دختر را بزند، علي(ع) گفت: تو حق نداري او را بزني، او را آزاد بگذار تا هر كسي را مي خواهد به همسري انتخاب كند. عمر هم او را آزاد گذاشت و او هم حسين(ع) را انتخاب كرد. علي(ع) به او فرمود: اسم شما چيست؟ گفت: جهان شاه. امام به او فرمود: نه اسم تو شهربانو است…(اصول كاف، عربي، چاپ آخوندي، ج 1، ص 466).
ولي اين روايت قابل اعتماد نيست چون در سند آن شخصي به نام عمر و بن شمر آمده و او هم مورد اعتماد نيست.
علامه حلي در خلاصه الاقوال في مفرقه الرجال، در بخش دوم، در كلمه عمرو درباره او مي گويد: عمرو بن شمر بسيار ضعيف است. او رواياتي را به كتاب جابر جعفي اضافه كرده است. من به روايات او اعتماد نمي كنم(ص 241، باب 7).
بر اين اساس مي توان گفت كه مادر امام زين العابدين(ع) پس از تولد آن حضرت، وفات كرد و در كربلا هم حضور نداشت.

 

 نظر دهید »

سرانجام شهربانو همسر امام حسين(عليه السلام) در روز عاشورا چه شد؟

10 بهمن 1394 توسط خراسانی



پاسخ :
شيخ صدوق در «عيون اخبار الرضا» درباره مادر حضرت امام زين العابدين(ع) اين حديث را آورده است:
«سهل بن قاسم نوشجاني مي گويد: امام رضا(ع) در خراسان به من فرمود: بين ما و شما خويشاوندي هست. گفتم: اين خويشاوندي چيست؟ فرمود: هنگامي كه عبدالله بن عامر بن كريز خراسان را فتح كرد دو دختر از دختران يزدگرد پادشاه ايران را پيدا كرد و آنان را نزد عثمان بن عفان فرستاد. عثمان بن عفان يكي از آن دو را به امام حسن و يكي را به امام حسين(ع) بخشيد. اين دو دختر پس از زايمان، وفات كردند. همسر امام حسين(ع) امام سجاد را زاييد. پس از درگذشت همسر امام حسين، يكي از كنيزان امام حسين(ع)، امام سجاد را سرپرستي كرد» (عيون اخبار الرضا، يك جلدي، جزء دوم، ص 128، ح 6 با تصحيح و تعليق سيد مهدي حسيني لاجوردي، چاپ 1377 هجري قمري، ناشر ميرزا محمد رضا مهتدي، چاپ اول).
براساس اين روايت، مادر امام زين العابدين(ع) بعد از تولد آن حضرت وفات كرده و در كربلا حضور نداشته است.
آقاي دكتر سيد جعفر شهيدي در «زندگاني علي بن الحسين(ع)» از طبقات نقل مي كند كه پس از شهادت امام حسين(ع)، خدمتگزار آن حضرت شهربانو را به همسري گرفت. نام اين خدمتگزار زييد بود و از او پسري به دنبا آمد به نام عبدالله بن زييد(زندگاني علي بن الحسين(ع)، چاپ پنجم، ص 26، 1373).
ايشان در اين كتاب مي گويد: آمدن شهربانو به كربلا، فرار او از كربلا به ايران، غايب شدن او در كوه و نيز آمدن او به ايران به دستور امام حسين(ع) براي جمع آوري نيرو، همه اينها افسانه و ساخته داستان نويسان است(همان).
البته در كربلا بانويي به نام شهربانو بود و اين شهربانو مادر آن طفلي است كه از خيمه ها بيرون آمد و هاني بن ثبيت آن طفل را به شهادت رسانيد. اين شهربانو، مادر امام سجاد(ع) نبود و جزو اسيران كربلا بود (قصه كربلا، ص 406).
شيخ عباس قمي روايت عيون اخبار الرضا را نقد مي كند و مي گويد: اين حديث مخالف آن حديث هايي است كه آوردن دختر يزدگرد را به زمان عمر بن خطاب نسبت مي دهند و اين حديث ها اشهر و اقوي است(منتهي الامال، ج 2، ص 30، چاپ هجرت).
ولكن به نظر مي رسد كه روايت «عيون اخبار الرضا» از روايات ديگر قوي تر است و علامه مجلسي روايت «عيون اخبار الرضا» را مي پسندد (بحارالانوار، ج 46، ص 10).
و بر اين اساس، در زمان عثمان، دختر يزدگرد به مدينه برده شده نه در زمان عمر بن خطاب.
در اصول كافي آمده است كه وقتي كه دختر يزدگرد را به مدينه آوردند و نزد عمر بردند، وقتي كه عمر خواست به چهره او نگاه كند، او چهره اش را گرفت و به زبان فارسي گفت: «اف بيروج بادا هرمز» عمر گفت: اين دختر مرا فحش مي دهد و خواست كه آن دختر را بزند، علي(ع) گفت: تو حق نداري او را بزني، او را آزاد بگذار تا هر كسي را مي خواهد به همسري انتخاب كند. عمر هم او را آزاد گذاشت و او هم حسين(ع) را انتخاب كرد. علي(ع) به او فرمود: اسم شما چيست؟ گفت: جهان شاه. امام به او فرمود: نه اسم تو شهربانو است…(اصول كاف، عربي، چاپ آخوندي، ج 1، ص 466).
ولي اين روايت قابل اعتماد نيست چون در سند آن شخصي به نام عمر و بن شمر آمده و او هم مورد اعتماد نيست.
علامه حلي در خلاصه الاقوال في مفرقه الرجال، در بخش دوم، در كلمه عمرو درباره او مي گويد: عمرو بن شمر بسيار ضعيف است. او رواياتي را به كتاب جابر جعفي اضافه كرده است. من به روايات او اعتماد نمي كنم(ص 241، باب 7).
بر اين اساس مي توان گفت كه مادر امام زين العابدين(ع) پس از تولد آن حضرت، وفات كرد و در كربلا هم حضور نداشت.

 

 نظر دهید »

سرانجام شهربانو همسر امام حسين(عليه السلام) در روز عاشورا چه شد؟

10 بهمن 1394 توسط خراسانی



پاسخ :
شيخ صدوق در «عيون اخبار الرضا» درباره مادر حضرت امام زين العابدين(ع) اين حديث را آورده است:
«سهل بن قاسم نوشجاني مي گويد: امام رضا(ع) در خراسان به من فرمود: بين ما و شما خويشاوندي هست. گفتم: اين خويشاوندي چيست؟ فرمود: هنگامي كه عبدالله بن عامر بن كريز خراسان را فتح كرد دو دختر از دختران يزدگرد پادشاه ايران را پيدا كرد و آنان را نزد عثمان بن عفان فرستاد. عثمان بن عفان يكي از آن دو را به امام حسن و يكي را به امام حسين(ع) بخشيد. اين دو دختر پس از زايمان، وفات كردند. همسر امام حسين(ع) امام سجاد را زاييد. پس از درگذشت همسر امام حسين، يكي از كنيزان امام حسين(ع)، امام سجاد را سرپرستي كرد» (عيون اخبار الرضا، يك جلدي، جزء دوم، ص 128، ح 6 با تصحيح و تعليق سيد مهدي حسيني لاجوردي، چاپ 1377 هجري قمري، ناشر ميرزا محمد رضا مهتدي، چاپ اول).
براساس اين روايت، مادر امام زين العابدين(ع) بعد از تولد آن حضرت وفات كرده و در كربلا حضور نداشته است.
آقاي دكتر سيد جعفر شهيدي در «زندگاني علي بن الحسين(ع)» از طبقات نقل مي كند كه پس از شهادت امام حسين(ع)، خدمتگزار آن حضرت شهربانو را به همسري گرفت. نام اين خدمتگزار زييد بود و از او پسري به دنبا آمد به نام عبدالله بن زييد(زندگاني علي بن الحسين(ع)، چاپ پنجم، ص 26، 1373).
ايشان در اين كتاب مي گويد: آمدن شهربانو به كربلا، فرار او از كربلا به ايران، غايب شدن او در كوه و نيز آمدن او به ايران به دستور امام حسين(ع) براي جمع آوري نيرو، همه اينها افسانه و ساخته داستان نويسان است(همان).
البته در كربلا بانويي به نام شهربانو بود و اين شهربانو مادر آن طفلي است كه از خيمه ها بيرون آمد و هاني بن ثبيت آن طفل را به شهادت رسانيد. اين شهربانو، مادر امام سجاد(ع) نبود و جزو اسيران كربلا بود (قصه كربلا، ص 406).
شيخ عباس قمي روايت عيون اخبار الرضا را نقد مي كند و مي گويد: اين حديث مخالف آن حديث هايي است كه آوردن دختر يزدگرد را به زمان عمر بن خطاب نسبت مي دهند و اين حديث ها اشهر و اقوي است(منتهي الامال، ج 2، ص 30، چاپ هجرت).
ولكن به نظر مي رسد كه روايت «عيون اخبار الرضا» از روايات ديگر قوي تر است و علامه مجلسي روايت «عيون اخبار الرضا» را مي پسندد (بحارالانوار، ج 46، ص 10).
و بر اين اساس، در زمان عثمان، دختر يزدگرد به مدينه برده شده نه در زمان عمر بن خطاب.
در اصول كافي آمده است كه وقتي كه دختر يزدگرد را به مدينه آوردند و نزد عمر بردند، وقتي كه عمر خواست به چهره او نگاه كند، او چهره اش را گرفت و به زبان فارسي گفت: «اف بيروج بادا هرمز» عمر گفت: اين دختر مرا فحش مي دهد و خواست كه آن دختر را بزند، علي(ع) گفت: تو حق نداري او را بزني، او را آزاد بگذار تا هر كسي را مي خواهد به همسري انتخاب كند. عمر هم او را آزاد گذاشت و او هم حسين(ع) را انتخاب كرد. علي(ع) به او فرمود: اسم شما چيست؟ گفت: جهان شاه. امام به او فرمود: نه اسم تو شهربانو است…(اصول كاف، عربي، چاپ آخوندي، ج 1، ص 466).
ولي اين روايت قابل اعتماد نيست چون در سند آن شخصي به نام عمر و بن شمر آمده و او هم مورد اعتماد نيست.
علامه حلي در خلاصه الاقوال في مفرقه الرجال، در بخش دوم، در كلمه عمرو درباره او مي گويد: عمرو بن شمر بسيار ضعيف است. او رواياتي را به كتاب جابر جعفي اضافه كرده است. من به روايات او اعتماد نمي كنم(ص 241، باب 7).
بر اين اساس مي توان گفت كه مادر امام زين العابدين(ع) پس از تولد آن حضرت، وفات كرد و در كربلا هم حضور نداشت.

 

 نظر دهید »

سرانجام شهربانو همسر امام حسين(عليه السلام) در روز عاشورا چه شد؟

10 بهمن 1394 توسط خراسانی



پاسخ :
شيخ صدوق در «عيون اخبار الرضا» درباره مادر حضرت امام زين العابدين(ع) اين حديث را آورده است:
«سهل بن قاسم نوشجاني مي گويد: امام رضا(ع) در خراسان به من فرمود: بين ما و شما خويشاوندي هست. گفتم: اين خويشاوندي چيست؟ فرمود: هنگامي كه عبدالله بن عامر بن كريز خراسان را فتح كرد دو دختر از دختران يزدگرد پادشاه ايران را پيدا كرد و آنان را نزد عثمان بن عفان فرستاد. عثمان بن عفان يكي از آن دو را به امام حسن و يكي را به امام حسين(ع) بخشيد. اين دو دختر پس از زايمان، وفات كردند. همسر امام حسين(ع) امام سجاد را زاييد. پس از درگذشت همسر امام حسين، يكي از كنيزان امام حسين(ع)، امام سجاد را سرپرستي كرد» (عيون اخبار الرضا، يك جلدي، جزء دوم، ص 128، ح 6 با تصحيح و تعليق سيد مهدي حسيني لاجوردي، چاپ 1377 هجري قمري، ناشر ميرزا محمد رضا مهتدي، چاپ اول).
براساس اين روايت، مادر امام زين العابدين(ع) بعد از تولد آن حضرت وفات كرده و در كربلا حضور نداشته است.
آقاي دكتر سيد جعفر شهيدي در «زندگاني علي بن الحسين(ع)» از طبقات نقل مي كند كه پس از شهادت امام حسين(ع)، خدمتگزار آن حضرت شهربانو را به همسري گرفت. نام اين خدمتگزار زييد بود و از او پسري به دنبا آمد به نام عبدالله بن زييد(زندگاني علي بن الحسين(ع)، چاپ پنجم، ص 26، 1373).
ايشان در اين كتاب مي گويد: آمدن شهربانو به كربلا، فرار او از كربلا به ايران، غايب شدن او در كوه و نيز آمدن او به ايران به دستور امام حسين(ع) براي جمع آوري نيرو، همه اينها افسانه و ساخته داستان نويسان است(همان).
البته در كربلا بانويي به نام شهربانو بود و اين شهربانو مادر آن طفلي است كه از خيمه ها بيرون آمد و هاني بن ثبيت آن طفل را به شهادت رسانيد. اين شهربانو، مادر امام سجاد(ع) نبود و جزو اسيران كربلا بود (قصه كربلا، ص 406).
شيخ عباس قمي روايت عيون اخبار الرضا را نقد مي كند و مي گويد: اين حديث مخالف آن حديث هايي است كه آوردن دختر يزدگرد را به زمان عمر بن خطاب نسبت مي دهند و اين حديث ها اشهر و اقوي است(منتهي الامال، ج 2، ص 30، چاپ هجرت).
ولكن به نظر مي رسد كه روايت «عيون اخبار الرضا» از روايات ديگر قوي تر است و علامه مجلسي روايت «عيون اخبار الرضا» را مي پسندد (بحارالانوار، ج 46، ص 10).
و بر اين اساس، در زمان عثمان، دختر يزدگرد به مدينه برده شده نه در زمان عمر بن خطاب.
در اصول كافي آمده است كه وقتي كه دختر يزدگرد را به مدينه آوردند و نزد عمر بردند، وقتي كه عمر خواست به چهره او نگاه كند، او چهره اش را گرفت و به زبان فارسي گفت: «اف بيروج بادا هرمز» عمر گفت: اين دختر مرا فحش مي دهد و خواست كه آن دختر را بزند، علي(ع) گفت: تو حق نداري او را بزني، او را آزاد بگذار تا هر كسي را مي خواهد به همسري انتخاب كند. عمر هم او را آزاد گذاشت و او هم حسين(ع) را انتخاب كرد. علي(ع) به او فرمود: اسم شما چيست؟ گفت: جهان شاه. امام به او فرمود: نه اسم تو شهربانو است…(اصول كاف، عربي، چاپ آخوندي، ج 1، ص 466).
ولي اين روايت قابل اعتماد نيست چون در سند آن شخصي به نام عمر و بن شمر آمده و او هم مورد اعتماد نيست.
علامه حلي در خلاصه الاقوال في مفرقه الرجال، در بخش دوم، در كلمه عمرو درباره او مي گويد: عمرو بن شمر بسيار ضعيف است. او رواياتي را به كتاب جابر جعفي اضافه كرده است. من به روايات او اعتماد نمي كنم(ص 241، باب 7).
بر اين اساس مي توان گفت كه مادر امام زين العابدين(ع) پس از تولد آن حضرت، وفات كرد و در كربلا هم حضور نداشت.

 

 نظر دهید »

انقلاب در اندیشه ی امام خمینی (ره)

06 بهمن 1394 توسط خراسانی

انقلاب در اندیشه امام خمینی رحمت الله علیه
امام خمینی (رحمت الله علیه) ایّام دهه فجر را از ایام اللّه دانسته و از ملت ایران خواسته است که هر سال این روزهای ویژه را محترم بشمارند و جشن بگیرند و آن حرکت الهی و نهضت مقدس را به یاد آورند و انگیزه پیروزی را که وحدت همگانی در زیر سایه توحید بود، از یاد نبرند و همیشه همان حال و هوای انقلاب را داشته باشند تا پیوسته پیروز و سربلند باشند و بر مشکلات و توطئه‌های دشمنان دین فایق آیند. کلام آن فرزانه را باز می‌خوانیم: «بر ملت شریف ماست که این ایام اللّه را که هدیه‌هایی از عالم غیب ربوبی است با جان و دل حفظ و با چنگ و دندان نگهداری کنند و با شعار و شعور بر مخالفان مکتب و خدمت‌گزاران به شیاطین بزرگ و کوچک بتازند و صف‌های خود را فشرده‌تر و دل‌های خود را مطمئن‌تر کنند.و با قدم استوار و تصمیم آهنین، بر مشکلات و توطئه‌ها غلبه کنند و مجهز به جهاز ایمان به خدا شوند در مقابله با مشکلات».
پاسداری از انقلاب و وحدت کلمه در کلام مقام معظم رهبری
مقام معظم رهبری، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای،مدظله‌العالی، ملت را به پاسداشت انقلاب، و حفظ وحدت کلمه توصیه فرموده، چنین می‌فرمایند: «برادران و خواهران عزیز، این انقلاب و این اسلام و این عزت و این الگو شدن برای جهان اسلام را قدر بدانید. این به برکت اسلام است. آن چه که شما را عزیز کرد، اسلام بود. آنچه که شما را عزیز کرد، مجاهدت در راه خدا بود، آن چه که شما را عزیز کرد، وحدت کلمه بود. دست‌ها را به یکدیگر بدهید، دل‌ها را به خدا بسپارید. چشم‌ها و بصیرت‌ها را باز کنید و در راه خدا قدم بردارید. ملت عزیز، بندگان مؤمن و صبور خدا، راه خدا و راه انقلاب و راه امام را پاس بدارید. پشت سر مسئولان دلسوزتان، بزرگان و هادیان و راهنمایان، دست در دست یکدیگر حرکت بکنید و نگذارید وحدت شما خدشه‌دار بشود…».

 نظر دهید »

از خودت نجات پيدا كن!

03 بهمن 1394 توسط خراسانی


مرحوم آيت الله حاج شيخ محمد تقى آملى يك وقت مى فرمود: در خواب ديدم دشمنى به من حمله كرد من با آن دشمن درگير و گلاويز شدم اين دشمن مرا رها نمى كرد من براى اينكه از شرّ او رها شوم دست او را به شدت گاز گرفتم كه بلكه مرا رها كند و در اين حال از خواب بيدار شدم. ديدم دستم در دهان خود من است و به شدّت دست خودم را گاز گرفته ام؛ در همان عالم خواب به من فهمانيدند كه دشمن تو كسى نيست جز خودت پس از خودت نجات پيدا كن .اين گونه خوابهاى خوب را هم خدا نصيب هر كسى نمى كند.ائمه عليهم السلام فرموده اند: بنده اى كه مورد عنايت خداوندى شد ( یُبَصِّرُهُ عُیُوبَ الدُّنْیَا وَ دَاءَهَا وَ دَوَاءَهَا) خداوند عيب و بدى دنيا را نشان او مى دهد و راه علاج را نيز نشان او دهد.
(اسرار عبادات تاليف آيت الله جوادى آملى ص 146)

 نظر دهید »

از خودت نجات پيدا كن!

03 بهمن 1394 توسط خراسانی


مرحوم آيت الله حاج شيخ محمد تقى آملى يك وقت مى فرمود: در خواب ديدم دشمنى به من حمله كرد من با آن دشمن درگير و گلاويز شدم اين دشمن مرا رها نمى كرد من براى اينكه از شرّ او رها شوم دست او را به شدت گاز گرفتم كه بلكه مرا رها كند و در اين حال از خواب بيدار شدم. ديدم دستم در دهان خود من است و به شدّت دست خودم را گاز گرفته ام؛ در همان عالم خواب به من فهمانيدند كه دشمن تو كسى نيست جز خودت پس از خودت نجات پيدا كن .اين گونه خوابهاى خوب را هم خدا نصيب هر كسى نمى كند.ائمه عليهم السلام فرموده اند: بنده اى كه مورد عنايت خداوندى شد ( یُبَصِّرُهُ عُیُوبَ الدُّنْیَا وَ دَاءَهَا وَ دَوَاءَهَا) خداوند عيب و بدى دنيا را نشان او مى دهد و راه علاج را نيز نشان او دهد.
(اسرار عبادات تاليف آيت الله جوادى آملى ص 146)

 نظر دهید »

ولادت امام حسن عسکری (ع)مبارکباد

29 دی 1394 توسط خراسانی

آسما ن، دیده بر زمین گشوده بود و مدینه، شب انتظارش را به دست صبح امید می سپرد که ناگاه در صبح دمی حیات بخش، آفرینش، تولّدی دوباره کرد ویازدهمین روشنگرش رابه هستی بخشید. عرش، به برکت میلاد جهان افروز امام عسکری علیه السلام بَزم شادی گستراند و باران صلواتش را بر سرای امامِ هدایت و هادی دین فرو فرستاد. زمین در تولّد نوگل بوستان ولایت، دامان سخاوتش را به روی طبیعت گشود و از عطر حضورش که الهام بخش جان ها بود، لبریز گشت

دست بیفشانید و عود بسوزانید
که یازدهمین مسافر بهار، از راه می رسد؛ قدم هایش را شکوفه باران کنید!
ولادت امام حسن عسکری(ع) مبارک باد

 نظر دهید »

بیا زنبور عسل باشیم !

29 دی 1394 توسط خراسانی

زنبور عسل با گل مأنوس است و روی گل می نشیند

،ولی مگس دنبال کثیفی و پلیدی است…..
ما هم باید مثل زنبور عسل باشیم
و روی گل خوبیهای مردم بنشینیم و خوشگویی کنیم
نه اینکه فقط دنبال عیب و بدی آنها باشیم.

افراد بد به دنبال بدیهای مردم هستند و
خوبیهایشان را رها می کنند،
چنانکه مگس ها دنبال پلیدیها می گردند.
همچو مگسان روی پلیدی منشین زنبور عسل باش ، انیس گل باش

(آیت الله مجتهدی تهرانی-موعظه خوبان ش 41)

 نظر دهید »

خداوند مرا به هفت خصلت سفارش کرد‘

28 دی 1394 توسط خراسانی

پیامبر خدا صلی الله علیه و آله:

خداوند، مرا به هفت خصلت سفارش کرد؛
۱و۲. همه کارهای پنهان و آشکارم را برای او انجام دهم،
۳. کسی را که به من ظلم کرده عفو کنم،
۴. کسی که مرا محروم نموده ببخشم
۵. و با کسی که با من قطع رابطه کرده است بپیوندم،
۶. خاموشی ام برای تفکر
۷. و نگریستنم برای عبرت باشد.

 

 1 نظر

ورودی های قلب

28 دی 1394 توسط خراسانی

علمای اخلاق می گویند : پنج ورودی برای قلب ما است که پنج راه برای کنترل آن وجود دارد:

1- چشم؛ نگاه ها اثر دارد. نمی شود گفت که نگاه به درون ما اثر نمی گذارد . روایت داریم؛ نگاه به عالم ، پدر و مادر عبادت است.
2- گوش؛ حرف هایی که ما می شنویم اثر دارد . علی علیه السلام فرمودند: “مستمع الغیبه کقائلها” شنونده غیبت مثل گوینده است لذا گوش کردن به چیزهای حرام هم روی انسان اثر می گذارد. خدا در قرآن می فرماید : وقتی به لغو برخورد می کنید از آن عبور کنید و جلسه ی گناه را ترک کنید.
3- زبان
4- شکم
5- قوای جنسی
امام باقر (ع) فرمودند: “ما عبدالله بشیء افضل من عفه بطن و فرج ” عبادتی بالاتر از کنترل شکم و قوای جنسی نیست.
در این باره احادیث فراوانی داریم. شکم به قوای جنسی از اولویت بالاتری برخوردار است چون لقمه حرام است که به ما اجازه نگاه حرام می دهد ما را قسی بار می آورد و به هر چیزی نگاه می کنیم. لقمه حرام است، باعث می شود تا در صحبت کردن هیچ حد و حدودی برای خود قائل نباشیم.

 نظر دهید »

دوستان خوب را زیاد کنیم

27 دی 1394 توسط خراسانی

در آداب و شرایط دوست خوب است که  چه معیارهایی باید داشته باشد در قرآن و روایات ما به آن اشاره شده است.  بزرگی کلام و تشبیه قشنگی دارد می‌فرماید یک نفر تک و تنها مثل آب قلیل است و یک دوستان و جمع خوب مثل آب کر هستند و آب دریا استخر آب قلیل از نظر شرعی اگر کم باشد و معدود باشد با کمترین نجاست نجس می‌شود یعنی تاثیر پذیر است نه تنها پاک نمی‌کند بلکه اگر در آن نجاست ریخته شود خود آن آب هم نجس می‌شود به خلاف آب کر که هم نجس نمی‌شود هم مطهر و پاک کننده است یک نفر تک باشد مثل آب قلیل است تاثیر پذیری اش زیاد است زود هم آلوده می‌شود اگر جمعی شدند هم کثیف و گمراه نمی‌شوند هم بقیه را هم می‌توانند پاک کنند لذا دوستان خوب را هر چقدر دور خودمان زیاد کنیم سپری هستند حفظ می‌کنند ما را بیمه می‌کنند یا تعبیر دیگر مثلا یک سرباز در یک میدان تک و تنها است نمی‌تواند با انبوه دشمن بجنگد ولی اگر تبدیل به گردان یا لشکر یا تیپ شد جمع زیادی هستند می‌توانند مقابله بکنند لذا کلام نورانی از جناب لقمان رسیده که به فرزندشان فرمودند یَا بُنَیَّ اتَّخِذْ أَلْفَ صَدِیقٍ وَ أَلْفٌ قَلِیلٌ وَ لَا تَتَّخِذْ عَدُوّا وَاحِدا وَ الْوَاحِدُ کَثِیرٌ (وسائل الشیعه، ج۱۲، ص ۱۶) فرزندم سعی بکن هزار تا دوست انتخاب بکنی یعنی هزار تا یعنی زیاد دوست خوب هرچقدر زیاد باشد اشکال ندارد دوست خوب شفاعت می‌کند اگر کسی نتوانست دست ما را بگیرد چهارمی پنجمی می‌گیرد در انتخاب دوست خوب هرچقدر بتوانی زیاد انتخاب بکنی خوب است هزار تا هم بگیری عیب ندارد بلکه هزار تا هم کم است فرمود دشمن یک دانه هم نگیر اگر نه یک دانه هم زیاد است انسان سعی کند وسایل دشمنی با کسی فراهم نکند دشمن مثل سم آتش است کم اش هم زیاد است سعی کنیم دوستان بد را فاصله بگیریم و دوستان خوب را زیاد کنیم 

  

 نظر دهید »

چند فرمول برای ترک گناه

27 دی 1394 توسط خراسانی

چند فرمول ونکته برای ترک گناه

1-تفکر درباره ی اینکه خدا شاهد اعمال ماست 

2-تفکر در مورد اینکه گناه با دنیا وآخرت ما چه می کند 

3-تفکر در اینکه گناه با جسم وروح ما چه می کند 

4-تفکر در نعمت هایی که خداوند به ما داده

توجه به اینکه طبق فرمایشات اهل بیت  گناه رزق وروزی را از ما دفع می کند‘بلا را نازل می نماید ‘نعمت را تغییر می دهد ‘مانع استجابت دعا می شود 

 نظر دهید »

حضرت معصومه در آیینه ی احادیث

27 دی 1394 توسط خراسانی

امام صادق (ع) فرمود: به راستی برای خدا حرمی است ‘آن مکه است و برای رسول خدا حرمی است’ و آن مدینه است و برای امیرالمومنین حرمی است’ و آن کوفه است و برای ما حرمی است ‏‌’ ‏و آن شهر قم است و در آینده ی نزدیک زنی از فرزندان من به نام فاطمه در آنجا دفن می شود کسی که او را زیارت کند ‘بهشت بر او واجب می شود. (بحار الانوار جلد 60-ص 216)

 نظر دهید »

حضرت معصومه علیها السلام درآیینه القاب

27 دی 1394 توسط خراسانی

 کریمه ی اهل بیت
پرورش فاطمه ی معصومه (س)در خانه ای سر شار از لطف وکرامت و بخشندگی تاثیر عمیقی در روح وروان آن بانوی بزرگوار گذاشت .واین گوهر در خشان خاندان رسالت وامامت در دامان افراد بزرگواری همچون موسی بن جعفر(ع) و امام رضا (ع) رشد یافته و از روش زندگی آنان درس آموخت .اینک قرن های بسیاری است که لقبی لبریز از نور و صفا به خود گرفته وهمگان اورا کریمه ی اهل بیت می خوانند .عا لمان و مراجع این نام را بر لب دارند و صالحان و متقیان از این رهگذر به او تقرب می جویند .آیت الله مرعشی بسیار علاقمند بود که محل قبر شریف حضرت فاطمه زهرا (س) را بیابد . و به خاطر این منظور ختم مجربی انتخاب کرد وشبهایی برای رسیدن به این هدف آن را انجام می داد تا از این راز آگاهی یابد . شب چهلم بعد از خواندن دعا و توسل خوابش برد در عالم رویا دید به محضر امام باقر (ع) وامام صادق (ع) مشرف شده امام به وی می فرماید (علیک بکریمه اهل بیت ) به کریمه ی اهل بیت متوسل شو آیت الله نجفی به تصور اینکه منظور امام حضرت زهراست می گوید : بلی قربانت گردم من نیز از این ختم گرفتم که محل قبر شریف آن حضرت را به صورت دقیق بدانم و به زیارتش مشرف شوم .
امام فرمود : منظور من قبر شریف حضرت معصومه (س) در قم است سپس می فرماید : خداوند به سبب مصالحی اراده فرموده است که محل قبر شریف حضرت زهرا (س) برای همیشه از همگان مخفی باشد و قبر حضرت معصومه (س)که تجلیگاه قبر شریف حضرت زهراست آشکار باشد.

 نظر دهید »

ویژگی های ممتاز شیعیان از دیدگاه امام صادق ( ع )

19 مرداد 1394 توسط خراسانی

امام صادق(ع) در سفارش‏هاى خود به عبدالله بن جندب پس از هشدار شيعيان به دام‏هاى شيطان، ويژگی ‏هاى برجسته دوستان حقيقى خود را بر می ‏شمرد و سپس خصلت‏هاى ديگر شيعيان را بيان می ‏كند. دو ويژگی ‏ممتاز شيعيان از نگاه امام صادق(ع) عبارت است از:
1 . آخرت
«لقد جلت الاخره فى اعينهم حتى ما يريدون بها بدلا… و انما كانت الدنيا عندهم بمنزله الشجاع الارقم و العدو الاعجم‏»; آخرت‏ در نگاه آن ها بسيار بزرگ است، به اندازه‏ اى كه چيزى را با آن‏ عوض نمی ‏كنند… و دنيا نزد آن‏ها همانند مار گزنده و دشمن بی زبان‏ است.
پيروان حقيقى و دوستان واقعى خاندان نبوت عليهم السلام به چيزى ‏جز آخرت نمی ‏انديشند و تمام كردارها و رفتارهاى خود را با نگاه‏ به آخرت می ‏سنجند. دنيا در نظر مؤمن وسيله‏ اى است‏ براى رسيدن به‏ هدفى بزرگ كه همان زندگى جاودان آخرت است. دوستان حقيقى اهل‏بيت‏ عليهم السلام از مواهب دنيوى بهره می ‏برند، اما هرگز زندگی جاودان را با زندگى گذراى دنيا عوض نمی ‏كنند.
2 . انس با خدا
« انسوا بالله واستوحشوا مما به استاءنس المترفون‏»; آن‏ها باخدا انس گرفته‏ اند و از آن‏چه كه مال اندوزان به آن انس‏ گرفته‏ اند، در هراسند.
مومنان از نعمت‏هاى الهى بهره می ‏برند اما به آن‏ها وابسته‏ نمی ‏شوند. وابستگى به مال دنيا موجب بندگى انسان در برابر ماديات خواهد شد. زراندوزان هماره به ثروت خود وابسته‏ اند.شيعيان واقعى با ياد خدا آرامش می يابند .
حضرت صادق(ع) پس از برشمردن اين دو ويژگى مهم، فرمود: «اولئك‏ اوليائى حقا بهم تكشف كل فتنه و ترفع كل بليه‏»; آن‏ها دوستان‏ حقيقى من هستند. به وسيله آن‏ها فتنه شكست می ‏خورد و گرفتارى‏ ها بر طرف می شود .

 نظر دهید »

تسبیح برتر

19 مرداد 1394 توسط خراسانی

امام صادق ( ع ) به یکی از اصحاب خود فرمود :

   ای ابا هارون حتما ما اهل بیت کودکانمان را به تسبیح فاطمه ( س ) تعلیم می دهیم ؛ همانگونه که آنان را آشنای با نماز می کنیم ، پس خود را ملزم بدان که بر این تسبیحات مداومت داشته باشی ، چرا که هر کس بر آن مداومت کند بدبخت و شقاوتمند نخواهد شد .

از امام باقر ( ع ) حکایت شده : ” ما عبد الله الشی ، من التحمید افضل من تسبیح فاطمه علیها السلام و لو کان شی ء افضل منه لنحله رسول الله فاطمه ؛ خداوند در ستایش به چیزی برتر از تسبیح فاطمه ( س ) عبادت نشده است و اگر چیزی برتر از آن بود ، رسول خدا ( ص ) آن را بر فاطمه ( س ) می آموخت .

 نظر دهید »

هدیه امام حسین (ع) به محبان اهل بیت

21 آبان 1392 توسط خراسانی

از مرحوم  الله العظمی اراکی نقل کرده اند که فرمود:شبی خواب امیر کبیر را دیدم،جایگاهی متفاوت و رفیع داشت:پرسیدم چون شهیدی و مظلوم کشته شدی ،این مرتبه نصیبت گردیده ؟با لبخند گفت:خیر.سوال کردم  چون چندین فرقه ضاله را نابود کردی ؟گفت:نه.با تعجب پرسیدم پس راز این مقام چیست؟جواب داد:هدیه مولایم حسین است!گفتم چطور؟با اشک گفت:آنگاه که رگ دو دستم را در حمام فین کاشان زدند،چون خون از بدنم می رفت،تشنگی بر من غلبه کرد،سر چرخاندم تا بگویم قدری آبم دهید،ناگهان به خود گفتم میرزا تقی خان!دو تا رگ بریدند این همه تشنگی!پس چه کشید پسر فاطمه (س)؟او که از سر تا به پایش زخم شمشیر و نیزه و تیر بود!از عطش حسین (ع)حیا کردم،لب به آب خواستن باز نکردم و اشک در دیدگانم جمع شد .آن لحظه که صورتم را بر خاک گذاشتند،امام حسین (ع)آمد و گفت :با یاد تشنگی ما ادب کردی و اشک ریختی و آب ننوشیدی،این هدیه ما در برزخ،باشد تا در قیامت جبران کنیم

 نظر دهید »

درسهای زندگی را باید از گل آموخت

18 فروردین 1392 توسط خراسانی

درسهای زندگی را باید از گل آموخت
یکی از ویژگیهای گل آن است که هنگام وزیدن باد خزان پاییز سیلی بی رحمانه ای به گل می نوازد ،به طوری که هستی اورا می گیرد وهرگز از طبیعت کینه به دل نمی گیرد چرا که با وزش اولین نسیم بهاری آشتی ومسالمت پیشه می کند وبا طبیعت انس می گیرد وبه آن زیبایی می بخشد
از این ویژگی گل باید آموخت که انسان نباید از بدی ها وخطاها ی دیگران ،که متوجه به اوست ،کینه به دل بگیرد واهل انتقام باشد.بلکه انسانیت وادب وتربیت اسلامی اقتضا می کند که اهل عفو گذشت وبرخورد انسانی باشد.

 

 نظر دهید »

دیدار با خانواده شهید قربانعلی خراسانی

14 آذر 1391 توسط خراسانی

شهیید نادعلی خراسانی متولد 1341، در روستای سید کلاته واقع در شهرستان رامیان دیده به جهان گشود. به دلیل نبود مدرسه در روستا از تحصیل بازماند و به پدرش در امر دامداری و کشاورزی کمک نمود تا اینکه در سال 1362، ندای امام را لبیک گفته و رهسپار جبهه  حق علیه باطل شد.
و در جبهه جنوب در همان سال به درجه رفیع شهادت نائل گردید.
 بدین مناسبت، بسیج طلاب سعدیه رامیان برای تجدید با آرمانهای شهیدان و میثاق با رهبری، به دیدار پدر بزرگوار این شهید رفتیم تا جویای احوالش باشیم .ا
از شهید و نحوه شهادت و زندگی او پرسیم:
پدر جان آیا مشکلی دارید؟ پدر شهید با بغض در گلوی آرام می گفت: پسرم را در راه اسلام و قرآن  تقدیم کردم  و از هیچ کسی انتظاری ندارم، اشک در چشمانش حلقه زده بود و خدا را شکر می کرد.
زمانی که این سخن را می گفت یاد مادر شهیدی افتادم (ام وهب) که آنگاه دشمن سر پسرش را به طرف او انداخت، سر را بوسید و به سینه چسباند و به طرف سپاه دشمن انداخت و با صدای بلند گفت:
ما چیری را که در راه خدا داده ایم، پس نمی گیریم. 


 نظر دهید »

مكارم الاخلاق

24 مرداد 1390 توسط خراسانی

امام مجتبي نسبت به شناساندن برخي از ارزش هاي اخلاقي طي فرمايشي؛ده قسم از ارزش هاي اخلاقي را برشمرده وفرمودند:

((بهترين ارزش هاي اخلاقي ده تاست؛راستگويي؛راستي در سختي ها ومشكلات؛بخشش به درخواست كننده؛خوش رويي؛برخورد صحيح با مردم؛ييوندوبرقراري ارتباط مداوم با خويشاوندان؛حفظ حقوق همسايه؛شناخت حق صاحبان حق؛احترام ويذيرايي از ميهمان؛والبته با ارزش ترين آنها عفت وحياء است.))

                                                                                                                                 البيان والتبيين؛ج2؛ص147

 نظر دهید »

شكايت قرآن از هواداران

24 مرداد 1390 توسط خراسانی

يكي از شكايت كنندگان در قيامت؛قرآن عزيز است؛ييامبر اكرم صلي الله عليه وآله فرمود:((يجي ء يوم القيامه ثلاثه يشكون؛المصحف والمسجد والعتره؛ روز قيامت سه چيز براي شكايت از مردم به صحنه مي آيند كه يكي از آنها قرآن است وديگري مسجد وسوم هم خاندانم مي باشند.))                                                                                                                                                                                       بحار الانوارج7؛ص222

شايد شكايت قرآن به اين مضمون باشدكه:

خدايا!با اينكه دستور تلاوت قرآن آمده ولي بسياري از مسلمانان حتي نتوانستند از رومرا بخوانند.

خدايا!بعضي كه مرا مي خواندند حق تلاوتم را ادا نمي كردند؛يعني بدون طهارت ووضو وتدبر به سراغم مي آمدند ويا در تلاوتم عجله مي كردند.

خدايا!بعضي از خوانندگان مرا نمي فهميدند ودر فكر فهميدن من هم نبودند.

خدايا!بعضي آيات مرا مرا مي خواندند ومي فهميدندولي عمل نمي كردند.

خدايا بعضي كه عمل مي كردند به ديگران نمي  رساندند.

خدايا بعضي به جاي آنكه مرا قانون بدانند وسيله نان دانسته ومال التجاره خود قرار دادند؛از خواندن وچاب كردن سرمايه اندوزي مي كردند.

خدايا!بعضي تنها به هنگام سفر وشب هاي احياء مرا بالاي سر خود قراردادند ودر طول سال از من غفلت كردند.

اللهم نور قلوبنا بالفرآن وزين اخلاقنا بالقرآن واحفظ قاعدنا بالقرآن

 نظر دهید »

رزق محتوم

07 تیر 1390 توسط خراسانی

خلاصه علم ها

چوياني در بيابان مشغول چرانيدن گوسفندان بود.دانشمندي در سفر به او رسيد واندكي با او گفتگو كردفهميد بيسواد است.به اوگفت:((چرا دنبال تحصيل سواد نمي روي؟))چويان گفت:((من آن چع را كه خلاصه وچكيده ي همه علوم است ؛آموخته ام؛ديگر نيازي به آموزش مجدد ندارم))دانشمند گفت:((آن چه آموخته اي براي من بيان كن.))چوژان گفت:((خلاصه وچكيده ي همه علوم ينج چيز است:

*تا راستي تمام نشده ؛دروغ نگويم؛

*تا درخودم عيب هست؛عيب جويي از ديگران نكنم؛

*تا روزي خدا تمام نشده به در خانه هيچ كسي براي روزي نروم

*تا غذاي حلال تمام نشده؛غذاي حرام نخورم؛

*تا ياي در بهشت ننهاده ام از مكر وفريب شيطان غافل نگردم.))

دانشمند اورا تصديق كرد وگفت همه علوم در وجود تو جمع شده است؛وهركس اين ينج خصلت را بداند وعمل كند(به هدف همه علوم اسلامي رسيده)واز كتب علم وحكمت بي نياز شده است.))

داستان دوستان؛ج4؛ص64-63-

 نظر دهید »

يك قدم تا سلامتي...

01 تیر 1390 توسط خراسانی

آلبالو وگيلاس

آلبالو وگيلاس از ميوه هاي يرطرفدار در فصل تابستان وداراي خواص بسياري است كه از جمله آن ها موارد زير مي باشد:

خواص غذايي ودرماني آلبالو

-آلبالو مسكن تشنگي وشربت آن براي رفع عطش بسيار مناسب است.شربت يامرباي آن در معالجه التهاب وورم معده وروده مؤثر بوده ومصرف چند روز متوالي آن؛براي معالجه نارسايي هاي كبدمفيد است. 

-آلبالوي ترش قابض خوبي است وبراي درمان اسهال مفيد مي باشد.

-كاهش دهنده فشار وغلظت خون است.

-ضد مواد صفراوي وسنگ كليه بوده وبراي حالت تهوع مناسب است.

-براي سوء هاضمه بسيار مفيد است وباعث افزايش اشتها مي شود؛بنابراين براي افراد لاغر وكم اشتها سودمند مي باشد.

-آلبالو خواص گيلاس را دارد ومصرف آن باعث آرامش اعصاب مي شود؛اما در مصرف آن نبايد زياده روي كرد.

خواص غذايي ودرماني گيلاس

گيلاس شيرين ملين خوبي است؛يبوست را رفع ومجاري ادراري ولوله گوارشي را ضد عفوني مي كند.

براي افراد ديابتي مضر نيست؛زيرا قند آن از نوع سوربيتول است كه 70%آن در بدن انسان بدون اينكه به گلوكز تبديل شود صرف توليد انرژي مي شود.

-اعصاب راآرام؛معده را ضدعفوني؛سموم بدن را دفع وخون را تصفيه مي كند.

-خوردن گيلاس براي افرادي كه تصلب شرائين؛ناراحتي كبدومشكل جمع شدن گاز در روده ها را دارند؛مؤثر ومفيد است اما طبيعتي سرد دارد ومصرف زياد آن باعث نفخ معده مي شود.

        اميد وارم از خوردن اين ميوه ها در فصل گرم تابستان لذت ببريد.

 نظر دهید »

خدايت را بشناس!

16 فروردین 1390 توسط خراسانی

وصيت افلاطون

((خدايت را بشناس!وحق اورا نگه دار!تعليم را مداومت بخش!دانشمندان را به فزوني كردارشان ميازماي!بل احوال آنان را در دوري از بدي وفساد مراقبت كن!از خداي چيزي مخواه كه سود آن دائمي نيست!ويقين دار كه همه بخششها نزد اوست!وبدان كه انتقام خدا از بندگانش براي ملامت ونكوهش نيست؛بلكه براي تأديب است…ومخواب ؛مگر آن گاه كه نفس خويش را درسه چيز به حساب گيري:

  1. انديشه كني كه در آن روز از توخطايي سرزده است يا نه؟
  2. آنكه بنگري كه در آن روز خيري انجام داده اي يا نه؟
  3. آنكه باتقصير خويش ؛عبادتي را ازدست داده اي يانه؟

…وحكيم مشمار كسي را كه به لذتي از دنيا شادمان؛يا به رنجي ازآن؛اندوهگين شود!وهميشه به ياد مرگ باش!وبسيار انديشه كن وكم بگو!…))

 2 نظر
اردیبهشت 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

مدرسه علميه سعديه راميان

  • خانه
  • اخیر
  • آرشیوها
  • موضوعات
  • آخرین نظرات

جستجو

موضوعات

  • همه
  • عمومی
  • فرهنگی
    • خبري
  • خبری
  • مسابقه
  • اخلاقی
  • پزوهش
  • آموزش

فیدهای XML

  • RSS 2.0: مطالب, نظرات
  • Atom: مطالب, نظرات
  • RDF: مطالب, نظرات
  • RSS 0.92: مطالب, نظرات
  • _sitemap: مطالب, نظرات
RSS چیست؟
  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس